Gå til sidens hovedinnhold

SAS-Lyng tror på oppsigelser

SAS’ norske kabinforening tror ikke man kommer utenom oppsigelser nå r SAS-gruppens spareplan skal gjennomføres.

Som den siste fagforening i SAS-gruppen sluttet Norsk Kabinforeningen seg 3. juli til SAS-gruppens spareplan for tiden frem til 2005. Avtalen innebærer økt produktivitet, redusert lønn og avslutning 1. mars 2004 av den såkalte 3-2-2-avtalen om bemanning av langdistanserutene.

Fredag 28. august møtes administrasjonens og kabinforeningens forhandlere igjen.

Antall kabinansatte knyttet til oslobasen er nå definert til vel 280 personer. Tidligere har det vært sagt at vel 135 av disse må ut av rekkene innen jul. Ved københavnbasen er 80 kabinansatte definert som overtallige. Der vil man trolig unngå oppsigelser fordi det er gjort avtaler om frivillige sluttavtaler for langt de fleste.

- Det er dette vi vil søke å oppnå også her i Norge, og vi håper at vi får god tid på oss til å registrere hvem som er og hvem som ikke er interessert i sluttpakker, sier leder for de norske kabinansatte, John Lyng, til NTB.

Lyng håper en viss ekspansjon i ruteproduksjonen til Scandinavian Airlines, blant annet skal selskapet begynne å fly til Basra i Irak, samt frivillighet, vil bære reduksjon som man har sett ville komme.

John Lyng mener at de norske kabinansatte nå må få klare signaler fra SAS’ administrasjon og styre om hvilken oslobase Scandinavian Airlines skal ha i fremtiden, med hensyn til hvilke ruter som basen skal dekke og hvor stort besetningsnivå som må til.

- Dette må ligge på plass før man begynner å diskutere frivillige sluttavtaler og eventuelle oppsigelser, sier Lyng.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem