*Nettavisen* Økonomi.

SAS øker prisene

Foto: (www.scandinavian.net)

SAS-konsernet varsler prisøkninger på oversjøiske flygninger. Konsernet hadde en markant økning i flytrafikken i juni, men er forsiktig med å tro for godt om fremtiden.

08.07.05 07:24

Det er de høye oljeprisene som presser billettprisene opp. SAS varsler en forsiktig prisøkningpå 14 euro, om lag 110 kroner, på alle sine interkontinentale ruter fra 1. august. Selskapet har ikke endret prisene for kort- eller middelsdistanserutene, men vil fortsette å følge med på utviklingen av olje- og flybensinprisene.

- Vi har sikret oss drivstoff tolv måneder frem i tid på betydelig lavere prisnivå enn vi ser i dag. Vi vil nok se at prisnivået holder seg høyt i en lenger periode før vi gjør noe med de kortere rutene. Vi har ambisjoner om å holde et stort tilbud av lave priser i markedet, sier informasjonsmedarbeider Sture Stølen i SAS til TV 2 Nettavisen..

Stor økning
SAS-gruppen fraktet 3,3 millioner flypassasjerer i løpet av juni. Det er en økning på fire prosent fra samme tid i fjor. Kabinfaktoren, som er et mål på hvor fulle flyene er, steg 1,8 prosentpoeng til 71,6 prosent.

- Tallene er gode. Dette er vi veldig godt fornøyd med, sier Stølen.

Forsiktige
Scandinavian Airlines, inkludert SAS Braathens, hadde isolert sett et fall i passasjertallet på 2,4 prosent i samme periode, mens kabinfaktoren steg tre prosentpoeng til 74,9 prosent. For Scandinavian Airlines falt det totale antallet passasjerer med tre prosent til 2,25 millioner passasjerer.

- Vi har en viss forsiktighet når det gjelder våre utsikter. Det er fortsatt stor overkapasitet og mange aktører som vil inn. Det er vanskelig spå alt for tydelig, men sånn som det ser ut nå virker det veldig fint, sier Stølen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag