Gå til sidens hovedinnhold

SAS setter flere fly på bakken

Fredag blir fire ruter til Norge direkte rammet av SAS-streiken, og avlyser i tillegg fem ruter på mandag morgen. Passasjerer må være forberedt på forsinkelser og kaos i ettermiddag og deler av helgen.

Streiken varer fra klokken 05 til klokken 10, da arbeidet blir gjenopptatt. Men likevel må SAS-passasjerer være forberedt på forsinkelser og kaos i ettermiddag og deler av helgen, melder NRK.

Avlyser mandagsruter

Også neste ukes trafikk blir berørt. På mandag vil 85 ruter bli avlyst, mens rundt 20 blir forsinket.

- Vi avlyser fem rundturer Oslo-Stockholm mandag morgen, og ringer nå rundt til passasjerene for å informere om dette, sier pressetalskvinne Siv Meisingseth i SAS til TV 2 Nettavisen.

Dersom streiken blir avblåst i løpet av helgen vil ruteendringene fortsatt gjelde.

Rammer 10.000 passasjerer

Fra Sverige er 80 avganger innstilt fredag, fire av disse tur-retur Oslo. Passasjerene som skulle med disse flyene har fått beskjed, og er booket om til andre ruter. Totalt vil 10.000 passasjerer bli rammet.

Det er ifølge NTB rundt 1.700 svenske stuere, teknikere og mekanikere som er i streik. Alle de streikende er ansatte tilknyttet SAS gjennom Scandinavian Technical Services og Scandinavian Ground Services.

Braathens blir berørt

Streiken rammer også SAS’ datterselskaper Braathens, SAS Comuter, Widerøe, Snowflake og Blue 1. Selskapet Skyways berøres imidlertid ikke av streiken.

Dagens Industri anslår at streiken koster SAS rundt 14 millioner norske kroner per dag.

Etter planen skal streiken utvides fra 23. februar. Det er for tiden ikke forhandlinger mellom partene, men at SAS har et håp om forhandlinger i løpet av helgen.

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft