*Nettavisen* Økonomi.

SAS setter inn nye fly etter Solskjær-suksessen

Norge har «Gunnar Solskjær-feber» og nå øker antall flyavganger til Manchester kraftig. Større fly blir det også. Foto: Erik Johansen / montasje Nettavisen (SAS / NTB scanpix)

SAS øker fra sju til ti direkteflyginger til Manchester i uka fra april. Flyselskapet opplever en kraftig vekst nå som Ole Gunnar Solskjær er United-trener.

SAS sier til Dagens Næringsliv at Solskjærs suksess som Manchester United-manager bidrar til at selskapet øker kapasiteten på Manchester-flyginger med 40 prosent fra neste måned. To av avgangene er fra Bergen, resten er fra Oslo.

– Dette er ett av tilfellene hvor jeg har lyst til å bryte SAS' regel om ikke å oppgi passasjertall av konkurransehensyn. Men vi er svært tilfredse med utviklingen. Derfor setter vi også inn større fly i tillegg til å øke antall avganger, sier pressesjef Knut Morten Johansen i SAS Norge.

Les også: Cantona i ekstase etter Uniteds bragd. Kom med stikk til PSG-stjernene

Også Norwegian opplever økt interesse og vurderer å øke antall avganger fra høsten.

I tillegg til at Solskjærs seiersrekke er en magnet, er det svært mange Liverpool-fans i Norge, og da er også Manchester en grei flyplass å reise til. Liverpool har i år gjort det bedre enn på svært lenge, og ledet en periode den engelske ligaen, men ligger nå ett poeng bak Manchesters andre storlag, City. Manchester United ligger på fjerdeplass, 13 poeng bak City.

Les også: 11 ting vi alle kan lære av Ole Gunnar Solskjær

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag