SAS-sjef skylder på avis

Visekonsernsjef Gunnar Reitan i SAS hevder seg feilsitert i et intervju med Stavanger Aftenblad der han lover likebehandling mellom de ansatte i Braathens og SAS. Intervjuet sto sentralt da Reitan vitnet i arbeidsrettssaken fredag.

08.09.03 08:44

Reitan er en av de mange toppsjefene i SAS som vitner i rettssaken som de tidligere Braathens-ansatte har anlagt mot selskapet. Under utspørringen av Gunnar Reitan ble det vist til et intervju i Stavanger Aftenblad fra mars i fjor, skriver Dagens Næringsliv.

Feilsitert
I intervjuet sier Reitan "Tiden den enkelte har vært ansatt i de to selskapene blir avgjørende ved nedbemanning" . I retten hevdet Reitan at dette er en feilsitering og ga avisen skylden.

- Dette var en samtale etter et pressemøte i Oslo. Helgesen i Stavanger Aftenblad var ikke der. Jeg kjenner meg ikke igjen i artikkelen, sa Gunnar Reitan.

Må i retten
Journalist Jan-Petter Helgesen reagerer kraftig på Reitans forklaring og hevder SAS-sjefen er feig som ikke står ved uttalelsen. Mandag møter Helgensen i retten som vitne.

Også konsernsjef Jørgen Lindegaard og tidligere Braathens-sjef Arne A. Jensen skal etter planen vitne mandag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.