*Nettavisen* Økonomi.

SAS vil ikke drive barer og restauranter

Ledelsen i Radisson SAS vurderer å kutte ut drift av barer og restauranter. L leder i konsernutvalget, Roy Svarsund, frykter masseoppsigelser.

Svarsund sier til LOnytt at han frykter masseoppsigelser som følge av at Radisson SAS nå vurderer hvor vidt de skal fortsette å drive restauranter og barer.

– Ledelsen i Radisson SAS vil satse på kjernevirksomheten. Planen er å kvitte seg med alt som ikke gir overskudd i regnskapet, og satse ensidig på hotell, kurs, konferanser og banketter. Dermed kan driften av de vanlige restaurantene, barer, puber og nattklubber bli ofret, sier leder i konsernutvalget, Roy Svarsund, til LOnytt.

Han frykter masseoppsigelser over hele Norge. Svarsund sier at den ø konomiske nedgangen begynte før den 11. september, men at den ble forsterket etter det. Sars-epidemien gjorde også sitt til at Radisson SAS tapte penger.

Bekrefter kutt

Radisson SAS bekrefter at de vurderer å kutte driften av barer og restauranter ved flere hoteller rundt om i landet, men mener det er en overdrivelse å snakke om masseoppsigelser.

- Enkelte steder vurderer vi å sette bort driften til andre. Det er en overdrivelse å si at dette kan føre til masseoppsigelser, sier informasjonsansvarlig i Radisson SAS, Anita Daae, til TV 2 Nettavisen.

- Det vi er best på er kurs og konferanse, samt overnatting. Drift av bar og restaurantvirksomhet erkjenner vi at andre kan gjøre bedre enn oss, sier Daae videre.

- Manglende kompetanse

Men Svarsund mener også at manglende kompetanse hos ledelsen i flere av bedriftene har en stor del av skylden for at barene, pubene, nattklubbene og restaurantene går dårlig.

– Hvis ledelsen - og dette gjelder hele landet - hadde satset mer på kreativitet og markedsføring av restauranttilbudet, kunne mye vært oppnådd. Men det ser ut til at evnen til innsparing, og da gjerne gjennom oppsigelser og nedleggelser, er sterkere enn viljen til inntjening, hevder Svarsund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.