*Nettavisen* Økonomi.

Satellitt-salg gir penger i kassa

Telenor får 122 millioner dollar - eller 816 millioner kroner - i kontanter som følge av Inmarsat-salget, men beholder en eierandel i nytt holdingselskap.

08.12.03 09:54

Eierne av det internasjonale satellitt-selskapet Inmarsat har akseptert tilbudet fra Grapeclose Ltd, et selskap kontrollert av Apax Partners og Permira, om å overta alle aksjene i Inmarsat for totalt 1,5 milliarder dollar i kontanter.

Det tilsvarer 15 dollar per aksje. Transaksjonen har en del forutsetninger og krav, blant annet til rettslig godkjenning.

Aksjetilbud
Tilbudet fra Grapeclose innebærer også at Inmarsat-eierne kan velge å motta en del av godtgjøringen som aksjer i det nye holdingselskapet, oppad begrenset til den eierandel de nå har i Inmarsat.

Samlet eierandel nåværende Inmarsat-eiere går inn med må ikke overstige 43,3 prosent i det nye holdingselskapet.

Telenor vil beholde eierandel
Av strategiske årsaker og for å ivareta investerte verdier ønsker Telenor å opprettholde sin nåværende eierandel i Inmarsat på nærmere 15 prosent også i det nye holdingselskapet.

Telenors eierandel kan imidlertid reduseres, avhengig av hva de øvrige Inmarsat-eierne velger å gjøre. Telenor vil uansett få en minsteutbetaling på rundt 122 millioner når transaksjonen er gjennomført, trolig før utgangen av 2003.

Bokført verdi av Telenors aksjer i Inmarsat er 1 435 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.