Gå til sidens hovedinnhold

Sats og Elixia i storform

Etter tre vanskelige år med et tap på tilsammen 400 millioner, ser det nå ut til at treningsgigantene Sats og Elixia er på vei tilbake.

Elixia Norway omsatte i fjor for 208 millioner kroner, hvilket er en økning på 29 millioner i forhold til året før, skriver Finansavisen. Det foreløpige driftsresultatet viser på 45 millioner kroner, hvilket er 20 millioner bedre enn 2002.

Finansdirektør Erik Frydenberg peker på etableringskostnader og faste utgifter i startfasen som årsakene til de store røde tallene de siste årene. Nå ser det derimot lysere ut.

- Vi har gjort en del opprydninger, og brukt en del tid på å nå kritisk masse. Det har vi nå klart, sier han til avisen.

I likhet med Elixia har treningskjeden Sats opplevd liknende tilstander. I 2002 hadde de et underskudd på 276,4 millioner, men tallene for fjoråret er betydelig bedre, uten at Sats vil utlevere noen endelige tall.

Elixia har 14 sentre på landsbasis, men er mest markert på østlandet. Sats er landets største treningsgigant, med rundt dobbelt så stor omsetning som Elixia.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere