Gå til sidens hovedinnhold

Satser en milliard i Norge

Den nylig avgåtte NHO-president Jens Ulltveit-Moe har tro på norsk næringsliv. Det siste året har han investert én milliard kroner i landet.

- Alle mine investeringer det siste året har vært i Norge. Gjennom Umoe vil jeg satse videre på mer av det samme og videreutvikle virksomheten jeg har. Kommer det oppkjøpsmuligheter følger jeg min faste strategi. Eller så må det være veldig billig, sier Ulltveit-Moe til Aftenposten.

Jens Ulltveit-Moe og hans familie eier 99 prosent av det industrielle investeringsselskapet Umoe AS. Ulltveit-Moe bruker Umoe Catering for å illustrere at den strategiske satsingen på skjermet norsk virksomhet har vist seg å være riktig. Salget av blant annet hurtigmat på Peppes Pizza, Burger King, La Baguette, Pub Companiet og TGI Friday har gått svært bra, og bedre enn forventet, ifølge Ulltveit-Moe.

Shipping, catering, bygging av MTB'er for forsvaret i Mandal, livbåter i Schat-Harding, og store investeringer i PGS, Unitor og Kverneland, det er Ulltveit-Moes verden, skriver Aftenposten. I de tre siste selskapene er han styreleder.

Milliarden Ulltveit-Moe investerte i Norge det siste året havnet i PGS, Kverneland, catering og Sønnico. Den siste bedriften kjøpte han i forrige uke.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte