Gå til sidens hovedinnhold

Satser millioner uten godkjennelse

Telenor, TV 2 og NRK har forpliktet seg til oppbyggingen av Ntv fram til høsten 2007. Saken er ikke forelagt NRKs general-forsamling, selv om pris-lappen er på flere hundre millioner kroner.

Ifølge Dagens Næringsliv innebærer forretningsplanen for Norges Televisjon (Ntv) og betal-tv-operatøren Ntv Pluss svært tunge investeringer i starten, og før Ntv-systemet begynner å tjene penger vil det samlede underskuddet bli på over en halv milliard kroner.

For å sikre at alle de tre eierne, Telenor, TV 2 og NRK, bidrar, har partene bundet seg til en avtale om å ikke selge seg ut av Ntv før 16. september 2007. I praksis betyr det at kringkastingssjef John G. Bernander har forpliktet NRK til flere hundre millioner kroner i oppstartsfasen, skriver Kampanje.

Den samme forpliktelsen har Telenor og TV 2, og ifølge Dagens Næringsliv vil hver av de tre eierne trolig bli eksponert for rundt 200 millioner kroner før Ntv begynner å tjene penger.

HTML EMBED

Ifølge NRKs vedtekter skal styret forelegge alle saker som antas å være av vesentlig, prinsipiell, politisk eller samfunnsmessig betydning for generalforsamlingen, som i praksis er Kulturdepartementet ved kulturminister Trond Giske.

Ifølge ekspedisjonssjef Roy Kristiansen ved Kulturdepartementet har det ikke vært gjort.

Reklame

Best i test: Maskinene som gir deg sunnere frityrmat

Kommentarer til denne saken