- Vi velger å ikke endre boliglånsrenten nå, sier daglig leder i Sbanken Magnar Øyhovden i en melding tirsdag.

Sbanken, tidligere Skandiabanken, har totalt 450.000 kunder. Banken opplyser samtidig at billån, kontokreditt og kredittkort går opp 25 rentepunkter. Forbrukslån prises individuelt i forskjellige priskategorier. Boliglånsrentene vil holdes uendret.

Banken skriver i meldingen at kundene vil bli varslet gjennom bankens kanaler i løpet av noen dager om detaljer og tidspunkt for nye priser.

Økte kostnader

Men pengemarkedsrentene og andre innlånskostnader har økt også for Sbanken, så hvorfor velger banken å holde boliglånsrenten uendret nå?

- I denne omgang har vi valgt å beskytte boliglånsrenten for å bli enda mer konkurransedyktige, svarer Øyhovden.

- Skal dere øke markedsandelene?
- Ja, vi har til hensikt å fortsette å vokse. Vi sa i forbindelse med rapporten for fjerde kvartal i fjor at vi har tatt markedsandeler de seneste årene, og det har vi til hensikt også i år.

Nok et eksempel

- Hvilket signal mener du dette gir til markedet?
- Vi skal passe på å være konkurransedyktige over tid, og dette er nok et eksempel på at vi vil være det i fortsettelsen.

Se oversikten over hvilke banker som har økt renten på boliglån her.

Nylig satte sentralbanksjef Øystein Olsen opp styringsrenten med et kvart prosentpoeng fra 0,75 til 1 prosent. Det er andre gang på et halvt år at Norges bank setter opp styringsrenten. Sentralbanksjefen sa også at sannsynligheten er stor for at det kommer flere renteøkninger.

Maks. 1,75 prosent

Ifølge Norges Banks prognose for renteutvikling, kan vi forvente en styringsrente på 1,75 prosent i 2022. Da vil boliglånsrenten i snitt ligge rundt 3,5 prosent.

Mange banker har allerede satt opp renten for boliglån som en konsekvens av at Norges Bank økte styringsrenten. De aller fleste renteøkningene har ligget på mellom 0,15 og 0,30 prosentpoeng.

Dermed går Sbank foreløpig mot strømmen når de har besluttet å holde boliglånsrenten uendret. Test Nettavisens boliglånskalkulator her.

Les mer her: SSB: Renten på nye boliglån 2,51 prosent

Les også: Nå kan det lønne seg å binde renta