Nettavisen skrev etter halvårstallene at Sbanken får svi for misnøye med DNBs planlagte oppkjøp av banken. Misfornøyde kunder forlot Sbanken fordi de ikke ønsket et oppkjøp.

En stor bank som Nordea har overfor Nettavisen bekreftet at de får over gamle kunder som i sin tid vraket banken til fordel for Sbanken.

- Med god utvikling innen boliglån og billån har banken i dette kvartalet har banken snudd trenden for utlånsvekst. Tapene er vedvarende lave, en refleksjon på utlånsporteføljens lave risiko, sier adm. direktør Øyvind Thomassen i Sbanken i en børsmelding torsdag morgen.

Både resultatet og egenkapitalavkastningen i tredje kvartal kvartalet er lavere enn foregående kvartaler, men tallene er påvirket av den pågåendeprosessen med DNB. Derfor har Sbanken måttet gjøre spesifikke produkttilpasninger for å motvirke avgang innenfor boliglån etter at DNBs tilbud ble annonsert.

Les også: Sbanken-kundene flykter til Bulder Bank: – Eventyrlig

Marginalt

Tall for tredje kvartal viser at Sbanken i kvartlet hadde en utlånsvekst på 0,6 prosent, hvorav boliglånsveksten var på 0,4 prosent. Ifølge en presentasjon torsdag morgen var utlånsveksten i oktober på 1 prosent, og det kan gå mot en total utlånsvekst i tredje kvartal på 2 prosent.

Men bankens resultat før skatt falt fra 274,4 millioner kroner i tredje kvartal 20220 til 219,1 millioner i samme kvartal i år.

Banken måtte tåle et fall i netto renteinntekter fra 422,2 millioner i tredje kvartal 2020 til 373,4 millioner i tredje kvartal i år. Rentemarginen i kvartalet ble 1,50 prosent, og det er en nokså klar reduksjon fra 1,66 prosent i tredje kvartal 2020 og 1,58 prosent i foregående kvartal.

- Vi er ikke fornøyd med bunnlinjen i andre kvartal, men det var noen engangskostnader i kvartalet knyttet til DNB-transaksjonen, sa Thomassen på en presentasjon torsdag.

Det største spenningsmomentet knyttet til Sbanken er fremdeles om DNB får lov til å ta over banken. Konkurransetilsynet har vært skeptisk til den dominerende posisjonen den sammenslåtte banken får innenfor fondsdistribusjon.

Les også: Aylar Lies luksusbolig-kjøp var finansiert av banktopp – lot være å informere banken

Veldig spent

- Når det gjelder DNB-transaksjonen, er vi naturligvis veldig spent på hva fremtiden vil innebære for våre kunder, ansatte og andre interessenter. Vår lidenskap i Sbanken for å skape de beste digitale kundeopplevelsen vil forbli, ubetinget av utfallet av prosessen, sier Thomassen i børsmeldingen.

28. oktober kom meldingen om at fristen for en avklaring nok en gang er utsatt. DNB har i måneder prøvd å komme med såkalt avhjelpende tiltak for å blidgjøre konkurransemyndighetene.

- Ny frist for endelig konklusjon i saken er 18. november, skrev Konkurransetilsynet i en pressemelding for to uker siden.

Endelig

Thomassen fikk på en digital presentasjon torsdag morgen spørsmål om det kunne li ytterligere utsettelser.

- 18. november er endelig deadline for Konkurransetilsynet, da blir det ingen videre forlengelser av fristen. Det kan være muligheter for å klage, men det er ikke noe vi spekulerer på nå, sa banksjefen

DNB meldte 15. april i år at de ville kjøpe Sbanken for over 11 milliarder kroner. Til slutt sa over 90 prosent av aksjonærene i banken ja, etter at budet ble økt. Det står altså på konkurransemyndighetene om avtalen blir noe av.