– Det stemmer at vi har ansatte som har testet positivt. Den positive prøven kom etter et juleselskap fredag 26. november, sier kommunikasjonssjef i Scatec, Stian Tvede Karlsen, til E24.

Ifølge Karlsen hadde ingen av deltagerne testet positivt for koronavirus i forkant av arrangementet, som ble holdt i Oslo.

Scatec, som driver med solenergianlegg, har virksomheter i 35 land, og det største kontoret i utlandet ligger i Sør-Afrika. Ansatte som var på juleselskapet hadde nylig vært på kontoret i Cape Town, ifølge Scatec.

Det er ikke bekreftet at det er den nye omikronvarianten av koronaviruset som er påvist blant de ansatte som er smittet.

Fire tilfeller av omikronvarianten har blitt bekreftet i Norge onsdag. Ordlyden fra myndighetene er klar på at det ikke er nødvendig å avlyse planlagte julebord.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) opplyste tirsdag om at han selv skal på Oslo kommunes julebord i Oslo rådhus til helgen.

Samtidig har flere personer fått påvist smittet med koronavirus i bydelen Frogner i Oslo, og at det trolig er omikronvarianten.

Les også: Kjerkols beskjed til alle som er «sliten og lei og ser for seg nye runder med en ny virusvariant»