Gå til sidens hovedinnhold

Schibsted med kontroll i 20 Minutes

Schibsted overtar kontrollen i 20 Minutes ved å kjøpe seg opp til 98 prosent. Investeringen er på opp mot en halv milliard kroner.

Schibsted har inngått en avtale med Apax Funds og en gruppe sveitsiske investorer som innebærer at selskapet kjøper seg opp til rundt 98 prosent i 20 Min Holding AG. Investeringen ventes å være på mellom 50 og 55 millioner euro, eller opp mot 480 millioner kroner.

De sveitsiske investorene har en måned på seg til å ta stilling til ovennevnte forhold. Schibsted opplyser samtidig at selskapet i løpet av de neste to månedene vil innløse en opsjon på rundt 30 prosent av aksjene i Multiprensa Holding SL, noe som vil innebære en investering på rundt 7,5 millioner euro (65 millioner kroner). Multiprensa Holding er morselskapet for virksomheten i Spania.

Etter disse transaksjonene vil 20 Min Holding eie 100 prosent av virksomheten i Spania, 50,5 prosent i Sveits og 16 prosent i Frankrike. Schibsted eier fra før 34 prosent i Frankrike, slik at total eierandel for konsernet blir 50 prosent.

Reklame

Husker du disse to idiotene?