*Nettavisen* Økonomi.

Schibsted opprettholder bud

Til tross for at den finske mediegiganten Alma Media har bestemt seg for å selge tv-virksomheten, opprettholder Schibsted budet på selskapet.

25.01.05 09:29

Bonnier og investeringsselskapet Proventus la mandag frem et bud der tv-delen i Alma Media skilles ut, og overtas av de to budgiverne med 50 prosent hver.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vi opprettholder budet inntil videre, og avventer situasjonen, sier finansdirektør Trond Berger i Schibsted til Kampanje

Berger mener at budene fra Bonnier-leiren og fra Schibsted er vanskelige å sammenlikne, ettersom oppgjørene er både i aksjer og kontanter. Sammenlikninggrunnlaget kommer først etter at børsverdien på Alma Media korrigeres for tv-delen.

Ifølge finansdirektøren vil Schibsted vurdere situasjonen løpende frem mot generalforsamlingen i Alma Media. Han vil ikke kommentere om det er aktuelt for den norske mediekjempen å ta opp kampen mot Bonnier og Proventus.

For den ettertraktede kringkastingsvirksomheten må Bonnier og Proventus punge ut med 3,4 milliarder kroner. I tillegg må de to selge seg ut av Alma Media, som da blir et medieselskap bestående hovedsaklig av trykte medier og nettjenester.

Annonsebilag