Gratistjenesten MinRente slår an blant norske boliglånskunder. Hittil har over 20.000 lånekunder lagt boliglånet sitt ut på anbud og mange har spart titusener på bedre lånebetingelser.

Frem til midten av mars hadde Nettavisen-lesere flyttet boliglån tilsvarende 550 millioner kroner.

Milepæl med nordnorsk fergekaptein
500-millioners merket ble nådd i slutten av februar da fergekaptein Bjørnar Borgen (61) bestemte seg for å flytte lånet med MinRente.

- Selv om jeg er gammel så bruker jeg internett, men hukommelsen er litt dårlig så jeg husker ikke helt hvordan jeg kom bort i MinRente, sier Borgen til Nettavisen.

Spar minst 5000 kroner på ditt lån her.

Etter å ha lagt boliglånet på 1,1 millioner kroner ut på anbud fikk han tilbud om lavere rente enn den han hadde i sin eksisterende bank.

- Det gikk kjapt og enkelt og det hele medførte at jeg ikke bare overførte boliglånet, jeg byttet likegodt bank fra BNP Paribas til Nordea, sier Borgen.

Det nye lånet har en fastrente på 3,7 prosent nominelt over tre år.

- Jeg sparer to til tre tusen kroner hver måned i forhold til betingelsene jeg hadde i min gamle bank, sier fergekapteinen. Mere tid til Nettavisen har han ikke, for han skal snart på jobb på fergen M/F «Virak som går mellom Harstad og Sør-Rollnes i nordlands skjærgård.

Sparte 60.000 kroner
Tidligere suksesshistorier inkluderer Birthe Nordseth og Steinar Eriksen. Birthe sparte etter eget utsagn 60.000 kroner på å bytte bank fra Fokus til DnB NOR.

- Jeg trodde ikke det var mulig, dette viser hvor viktig det er å være påpasselig i forhold til egen bank, sa Birthe til Nettavisen.

Les mer her:Slik sparte Birthe 60.000 kroner .

Steinar Eriksen fra Oppegård hadde lenge fundert på om han skulle bytte bank. Etter at han på høsten 2008 kom over MinRente tok han spranget.

- Det var utrolig enkelt. Kort tid etter at jeg registrerte meg hadde rådgiverne i MinRente forhandlet frem en glimrende avtale for meg. Bankbyttet sparer meg for mellom 20 og 25.000 kroner året, sa Eriksen til Nettavisen.

Les mer om hvordan Steinar byttet bank her.

Lavere boliglånsrente? Registrer deg på MinRente her.

Tilhenger i finanskomiteen
MinRente har også fått tilhengere helt inn på Stortinget. I oktober 2008 startet stortingsrepresentant Torgeir Micaelsen (Ap) renteaksjonen Ned med Renta på Facebook der han blant annet anbefaler MinRente.

Han mener man som bankkunde hele tiden må utfordre bankene.

- Vi ser jo at de tjener mer penger som gress selv om de påstår de sliter med finanskrisen. Regnskapene viser jo også at de øker rentemarginene overfor vanlige lånekunder, så her må man passe på, sier Micaelsen. Han oppfordrer MinRente til å følge opp oppfordringen fra Kristin Halvorsen om å publisere banktoppenes lønninger (på en pressekonferanse onsdag tok Kristin Halvorsen et harmdirrende oppgjør med lønningene til toppene i bank-, finans- og meglernæringen. Les saken på NA24.)

Selv har Micaelsen ikke byttet bank. - Hehe, jeg har presset banken min så hardt at jeg tviler på jeg får noe bedre tilbud noe annet sted, sier Micaelsen til Nettavisen.

Spar penger med Nettavisen:
Det er ikke bare boliglånet du kan forbedre gjennom Nettavisen. Med tjenestene Meglerguiden og Mittoppdrag finner du kjapt frem til den billigste eiendomsmegleren og den billigste håndverkeren:

Meglerguiden: Finn billigst og best boligmegler
Mittoppdrag: Få tilbud fra håndverkere