GÅ TIL NETTAVISEN JOBB:

Noen CV-er og søknader er mer kreative og forseggjort enn andre. Særlig søknader rettet mot kreative bransjer kan ofte være noe mer spesielle enn de tradisjonelle søknadene. Men blir man for kreativ, kan det raskt slå begge veier.

Se eksempler på kreativ CV-design lenger ned.

Må vurdere mottakeren
- Man må først og fremst tenke på hvem som er mottakeren. Søker man jobb som stiller store krav til kreativitet, så kan man vurdere det. Men vær forsiktig, overambisiøse utforminger kan fort virke uryddig og usystematisk, sier direktør for Adecco Select, Guri Larsen til Nettavisen.

Hun advarer mot at overkreative løsninger kan komme til å vekke mer irritasjon enn begeistring, men understreker at det hele kommer an på mottaker.

Kan vekke irritasjon
Hun får støtte fra administrerende direktør hos Scandinavian Design Group, Jens Bonesmo.

- Det er helt klart positivt å skille seg ut fra mengden, men vær forsiktig med å dra det for langt, da blir det bare irriterende.

Han forteller om en gang han fikk tilsendt en søknad i form av en skoeske fylt med konfetti.

Skoeske med konfetti
- Det var overraskende, men ikke særlig mer. Da jeg åpnet den opp, ramlet det ut mengder med konfetti, og jeg måtte hente støvsugeren, forteller han.

Han understreker at man må være klar over sjansene man tar ved å gjøre et morsomt sprell ut av CV-en og søknaden.

- Det er fort gjort å bomme. Det enkleste er ofte en ryddig og god CV i kombinasjon med en ryddig og imponerende presentasjon av prosjektene. Det viktigste når det gjelder alle typer kommunikasjon, er at det er sant og interessant, i tillegg til at det må være relevant for stillingen.

Se de mest kreative CV-ene:

Resymé som tegneserie
Det kan betviles hvor godt denne vil falle i smak hos potensielle arbeidsgivere, men at søker tar i alle fall en svært kreativ retning med en god dose humor. Klikk på bildet for å se større versjon.

Frisk presentasjon
Dette er en meget kreativ flashpresentasjon som det helt sikkert ligger en hel del arbeid bak. I en flere minutters multimediepresentasjon kommer han på en frisk og humoristisk måte inn på de fleste aspekter ved utdannelsen og erfaringen sin. Klikk på bildet for å se presentasjonen.

Brosjyre
En mer tradisjonell CV, men her er det lagt stor vekt på et godt design og utforming. Klikk på bildet for å se større versjon.

Boksen med det rare i
Et eksempel på en av de mer omfattende prosjektene. Her bretter du sammen pappsidene og står igjen med en pappeske der CV-en er trykket på. Siden avsenderen faktisk skriver at han har erfaring med design på emballasje, kan dette være en smart måte å vise det på. Klikk på bildet for å se større versjon

Estetikk
Et eksempel på en estetisk god utformet CV, laget som en brosjyre. Klikk på bildet for å se større versjon.

T-skjorte
Det er nok en smal nisje, men nettsiden wwww.blackbirdtees.com har spesialisert seg på å trykke opp CV-en din på t-skjorter. Klikk på bildet for å se flere.

Rutekart og CV
Et annet eksempel på en kreativ utformet CV-presentasjon, i form av et rutekart. Klikk på bildet for å se større versjon.

Mer fra Nettavisen Jobb:

Får 3000 nye mail etter juleferien

Finanskrisen kan redde karrieren din

Glamourmodell ble yrkessoldat

Web presentasjon
En webpresentasjon som fokuserer på å vise fram de kreative sidene til utformer. Klikk på bildet for å se større versjon.

Retro
Her har kreatør tatt utgangspunkt i en sjarmerende 50-60-talls stil.

Litt uoversiktlig?
Kanskje noe uoversiktlig, men gjennomarbeidet og kreativ. Den følger ikke spesielt godt med eksperters råd om at det skal være oversiktlig og lettfattelig, men det er ingen tvil om at avsender er en kreativ spire. Klikk på bildet for å se større versjon.

Kilde: http://jobmob.co.il