*Nettavisen* Økonomi.

Se ekspertenes aksjetips

Denne uken mener meglerhusene at Norske Skog, Telenor og Fast er selskapene du bør satse på. Sjekk de anbefalte aksjene her.

02.08.04 14:02

Forrige uke var det en del endringer i porteføljene hos både DnB NOR Markets og Terra Securities. Blant annet tok DnB NOR inn jojo-aksjen Jinhui, mens Terra satset på Axis-Shield.

Terra velger imidlertid å ikke gjøre endinger for denne gang, og holder fast på porteføljen fra forrige uke.

DnB NOR: Inn med Norske Skog og TGS Nopec

Meglerhuset oppgir at de har endret markedssyn, og har oppgradert fra nøytral til positiv. Dette gir konsekvenser for aksjevalget.

TGS Nopec, Norske Skog og Telenor får plass i aksjeporteføljen denne uken, mens Aker Kværner, Jinhui og Schibsted går ut.

Norske Skog tas inn på grunn av bedrede makroutsikter og lav prising. Markedet priser inn et svakt andre halvår, mens DnB NOR mener makroforholdene tilsier en klar bedring for selskapet. Telenor leverte gode tall for annet kvartal, og veksten i omsetningen gjør meglerhuset optimistisk med hensyn til videre vekst.

TGS Nopec er tilbake i porteføljen, etter en uke ute i kulden. Selskapet har god balanse, og meglerhuset tror på økte investeringer innen seismikk i et offshore-marked som er på bedringens vei.

De andre selskapene DnB NOr satser på er Fast, Fjord, Stolt-Nielsen og Norsk Hydro.

CAR: Kjøpsanbefaling på Aktiv Kapital

Meglerhuset CAR har valgt en blandet portefølje, med fokus på verdi og IT-bedrifter i vekst.

Crew Gold, Fast, Blom, PSI Group og Global Geo Services er ukens utvalgte selskaper.

Crew Gold blir oppfattet som meget rimelig, og de opererer med et kursmål på 20 kroner. Fast har fått en rekke kontrakter i første halvår i år, og dette vil sørge for solid vekst. Videre oppkjøp, samt forbedrede resultater, vil presse Blom-kursen opp. Aksjekursen kan ifølge meglerhuset dobles i løpet av ett år.

PSI Group får være med ettersom signalene fra selskapet er gode, og at utviklingen fremover vil være positiv. Global Geo Services ligger også godt an, på grunn av bedrede utsikter for lisensavtaler i Iran og i Persiabukten.

Men de to selskapene som meglerhuset velger å følge nøye er Frontline og Aktiv Kapital. CAR går ut med en kjøpsanbefaling på sistnevnte.

Terra: Holder fast på de gamle

Terra Securities har såpass stor tro på selskapene de plukket ut i forrige uke, at de velger å holde fast på dem i en uke til.

Porteføljen består av Sparebanken Nord-Norge, TGS Nopec, Norsk Hydro, Telenor, Orkla, Statoil og Axis-Shield.

sist uke steg porteføljen med 0,6 prosent, mot hovedindeksens oppgang på 1,4 prosent. Norsk Hydro og Statoil steg mest i tidsperioden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.