*Nettavisen* Økonomi.

Se hva hun fant i syltetøyet

Foto: Privat (Privat)

- Heslig. Jeg skal aldri mer spise syltetøy, sier Sunniva (27).

13.05.09 19:40

27-åringen fra Trondheim fikk seg et lite sjokk da hun skulle spise kveldsmat på St. Olavs Hospital mandag kveld, der hennes tre uker gamle sønn har vært innlagt den siste uka.

- Jeg smurte bringebærsyltetøy på brødskiva, og så lurte jeg på hva i svarte det var jeg så. Det var en stor flue i syltetøyet! forteller Sunniva Lindreitli til Nettavisen.

- De sa æsj, æsj
Det ble en brå stopp i kveldsmatspisingen for Sunniva etter at hun oppdaget flua, som hadde oppholdt seg i Stabburets engangspakning med bringebærsyltetøy.

- Det var ikke akkurat noen behagelig opplevelse. Fy, f... så heslig! Jeg mistet appetitten ganske fort. Flua var stor også, med vinger og alt, det var en hel flue, sier Sunniva.

Hun gikk ut på gangen på sykehuset og viste «funnet» til sykepleierne som var på vakt.

- De sa æsj, æsj, kast det. Etter det orket jeg ikke noe kveldsmat, det ble potetgull og cola i stedet, sier 27-åringen.

- Får du lyst til å spise syltetøy igjen?

- Nei, absolutt ikke, sier hun, og legger til at hun synes det er ekkelt å tenke på at hun har spist syltetøy hele uka mens hun har vært på sykehuset med sønnen sin.

Stabburet beklager
Tirsdag ble sønnen hennes skrevet ut fra St. Olavs Hospital, og hun har allerede tatt kontakt med Stabburet for å melde ifra om den ekle opplevelsen. Hun forstår ikke hvordan det er mulig at en flue har kommet seg inn i syltetøyet.

- Jeg har sendt en mail til Stabburet, for det står jo på nettsidene deres at de har strenge krav til produksjonen. Men det jeg fikk til svar var at de ikke ville ha noen bilder av flua, og at de skulle sende meg noe i posten. Kanskje jeg får en kasse med ekstra syltetøy, sier hun og ler.

Stabburet beklager det som har skjedd.

- Vi synes det er veldig kjedelig at forbrukeren har funnet dette her i syltetøyet, men for oss er det veldig viktig at forbrukeren tar kontakt så vi får høre hva som har skjedd. Det hadde også vært fint om vi kunne fått produktet, sier informasjonsleder Inger Marie Ingdahl i Stabburet til Nettavisen.

- Kan aldri utelukkes
Ingdahl sier at de aldri kan sikre seg helt mot at slikt skjer.

- Vi har veldig gode rutiner med råvarer i produksjonen, men vi kan likevel aldri utelukke at det kan komme fremmedlegemer inn i produksjonen, og i dette tilfellet så bruker vi bær som er i naturen, og da kan vi ikke eliminere at det kan ha kommet inn den veien. Nettopp derfor prøver vi å ha bedre og bedre rutiner for å se at de ikke kommer inn, sier Ingdahl.

- Opplever dere ofte at forbrukere tar kontakt med dere etter å ha funnet fremmedlegemer i produktene deres?

- Det hender at vi hører om det, men at det har kommet noe inn i beger har vi ikke hørt om tidligere, sier informasjonslederen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.