Det er Dagens Næringsliv (DN) som melder at det er åpnet offentlig skifte ved Oslo byfogdembete. Dette er første skritt mot en rettslig prosess. Det betyr at en bobestyrer har tatt kontroll over alle verdiene i boet, og at arvingene ikke vil kunne disponere dem før saken har fått en løsning, skriver avisen.

Advokat Jostein Grosås i Wahl-Larsen advokatfirma er oppnevnt som bostyrer.

Se og Hør ble ble grunnlagt av Knut Haavik i 1978, og kjendisbladet ble i løpet av kort tid Nordens største ukeblad. Bladet har gjennom årene ikke bare vært populært. Se og Hør har også vært kritisert for pågående journalistikk mot norske kjendiser.

8. februar i år døde Haavik 75 år gammel. Han ble funnet av sin samboer gjennom 15 år, Sol Haavik. Haavik etterlot seg også barna Svein Arne, Knut jr. og Cecilie, som han fikk med kona Torunn Haavik. Hun døde i 2002, etter over 35 års ekteskap.

Kort tid etter Se og Hør-gründerens bortgang, ble det kjent at det var strid om arven mellom Haaviks barn og hans samboer Sol.

– Jeg kan bekrefte at vi har tatt rettslige skritt for å belyse hvordan vår pappas samboer har fått ham til å testamentere alt han eide til henne. Vi er sikre på at han egentlig ikke mente å frata barn og barnebarn farsarven. For øvrig finner vi det ikke riktig å si noe ytterligere før etter at vår pappa er bisatt, uttalte sønnen Svein Arne Haavik til DN bare dager før faren ble bisatt i Nes kirke 21. mars.

Hverken Sol Haavik eller barna etter Knut Haavik ønsker å kommentere utviklingen i arvekonflikten, overfor DN.