Gå til sidens hovedinnhold

Se vårens nye luksusyachter

Her er tre av de nyeste superyachtene på rundt 100 fot som kommer denne våren.

Flytende farkoster på 100 fot er ikke hverdagskost i norsk farvann. På verdensbasis er de likevel ikke så sjeldne.

Denne våren lanserer tre av verdens ledende produsenter av luksusyachter i denne kategorien. Se godt etter – de kommer med all sannsynlighet ikke til en båthavn nær deg.

La dolce vita
Italienske verft er blant de som er mest opptatt av å lage båter som damper av overdådig, uanstendig luksus. Og som greier det til gangs. Ta bare en titt på Azimut 103 S, en båt som hadde verdenspremiere 12. mars i år.

Mens vi her hjemme gikk rundt og siklet etter en ny 24 fots daycruiser, fikk en håndfull utvalgte spise kanapeer om bord i denne 100 fots luksusyachten. Presentert på båtmesse i Dubai i De arabiske emirater – selvfølgelig.

Etter å ha fylt 12.350 liter drivstoff på tankene til de to MTU-motorene på 2400 hester hver kan du legge ut på sjøen. I salongen, som minner om en restaurant av den typen man aldri har råd til å sette sin fot i, bak rattet, eller i en kabin på størrelse med en gjennomsnittelig toroms leilighet.

To etasjer er for pyser
Neste båt ut denne våren er fra et av Storbritannias ledende superyachtverft – Sunseeker. Verftet representerer det motsatte av alt som er tradisjonelt og kjedelig. Så også den nye Sunseeker 37 M.

Der andre flybridgebåter har én takterrasse, kommer denne båten like godt med to – og har derfor fått betegnelsen Tri-Deck Yacht. Båten er 101 fot lang målt ved vannlinjen, men 124 fot på sitt lengste. Har du ikke kystskippersertifikat, kan du med andre ord bare glemme å sitte bak rattet her.

Sunseeker 37 M drives framover av to MTU dieselmotorer på 2735 hester hver. 23 knop høres kanskje ikke så mye ut. Men med tanke på at båten er 9,5 meter høy og veier 200 tonn, er det likevel ikke så verst.

Prinsessen på erten
Også et annet britisk verft lanserer et nytt flaggskip denne våren. Det første eksemplaret av Princess 95 MY prøvekjøres akkurat i disse dager. Den rundt 95 fot lange båten blir den desidert største i den kongelige Princess-familien.

Båten har en enorm flybridge, nesten på størrelse med en tennisbane, en salong som ville passet godt i en annonse for en luksuriøs Frogner-villa, boblebad og annen skamløs luksus.

Les flere artikler om båt og båtliv på Nettavisens båtsider her.

Pent eller stygt? Hva synes du om utseende på årets nye superyachter? Si din mening under:

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren

Kommentarer til denne saken