Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Seks rekorddager på rad ved Oslo Børs

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Oslo Børs har sluttet på årsrekord de siste seks handledagene. En oljepris på over 50 dollar per fat sørget for å løfte Statoil og Hydro til nye høyder tirsdag.

Prisen på den amerikanske referanseoljen WTI nådde 50 dollar for første gang i historien ved oljebørsen i New York mandag. Tirsdag ble det satt rekord også i London, da nordsjøolje for levering i november ble omsatt for tett oppunder 47 dollar.

Oljeprisrallyet sørget for å løfte både Hydro og Statoil til ny all time high i morgentimene på skyhøy omsetning. Hydro-aksjen var på det meste oppe i over 500 kroner. Selv om det buttet litt imot på slutten, endte begge aksjene rundt 1 prosent opp.

Det ble omsatt Hydro-aksjer for utrolige 1,4 milliarder kroner i løpet av dagen, mens Statoil-aksjen nådde 900 millioner. Meglerstatistikken viser at DnB NOR var svært aktive på kjøpersida i Hydro, mens Carnegie storkjøpte Statoil.

Også Yara nådde tidenes høyeste notering i morgentimene tirsdag. Kursnoteringen på 71,25 kroner gir en børsverdi på nesten 23 milliarder kroner.

Det betyr at «gamle» Hydro nå har en samlet børsverdi på over 150 milliarder kroner. Det er likevel et godt stykke bak erkerivalen Statoil, som er verdt 216 milliarder.

Hovedindeksen fortsatte sin himmelferd tirsdag ved å stige nye 0,35 prosent til 218,90 poeng. Det er ny rekord for året, og sjette dag på rad med oppgang ved Oslo Børs.

Faktisk har hovedindeksen endt ned bare fire dager så langt i september. Oppgangen siden siste månedsskifte er på godt over 7 prosent.

Ved siden av Statoil og Hydro, er det lille oljeselskapet DNO blant vinnerne tirsdag med en oppgang på 4,1 prosent. Hovedgrunnen er svørt oppløftende resultater fra en boring i Jemen.

Blant børstaperne finner vi Kværner og Aker, som begge kontrolleres av Kjell Inge Røkke. Årsaken er trolig en lite oppløftende analyse fra Carnegie.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!