Gå til sidens hovedinnhold

Selger alt godteriet sitt til en tredjedel av prisen: – Enormt populært

Nå kan du gjøre et godte-kupp, takket være korona-nedstengningen.

Nedstengingen av Oslo har ført til at kinoene sitter inne med mye godteri som må selges unna. Nå selges de unna til enorme rabatter. Selv om normal pris på varene er høyere på kino enn i dagligvarebutikken, er rabatten så stor at du kan gjøre et kjempekupp.

- Prisen skal være en tredjedel av fullpris, sier Lene Kallum, kommunikasjonssjef i Too Good To Go, til Nettavisen.

Salgene skjer ved at kinoene legger ut såkalte forundringspakker med godteri på appen Too Good To Go, en app hvor restvarer selges ut. Varene legges ut mandag 8. mars.

- Det kommer flere poser i løpet av dagen, men jeg må få oversikt over hva vi har først, sier Erik Skjerve, kinosjef NF Kino Saga og Klingenberg, til Nettavisen, som forteller at det ble lagt ut noen få poser i 9-tiden mandag morgen, men allerede klokken 09.19 er alt utsolgt.

Sist uke solgte de rundt 30 godteposer fra Saga kino, og han håper de får solgt like mye også denne uken.

- Vi har ikke ubegrenset med godteri, men det vi har, vil vi gjerne at folk skal få kjøpt. Det er alt fra sjokolade til drops og brus – en god del brus, sier han.

Les også: Her hamstrer de billige norske bleier: - Omvendt Harry-handel

- Enormt populært

Samarbeidet med Oslo-kinoene startet for en ukes tid siden, og det har gått veldig bra.

– Det har vært enormt populært, og varene er blitt utsolgt med én gang de annonseres i appen, sier regionssjef Jannik Wahlberg i NF Kino i en pressemelding.

Hun forteller at det hittil er det solgt 100 poser med godteri fra Nordisk Film (NF) Kino Colosseum, Vika, Saga, Gimle og Asker.

- Mandag 8. mars skal Klingenberg i gang, og planen er at også Ringen og Symra skal «redde» godteriet på denne måten, samt NF Kilden i Tønsberg, sier hun.

Les også: Disse «lettproduktene» må du unngå hvis du vil gå ned i vekt

Vurderes flere steder

Nå vurderes det også å gjøre lignende tiltak i andre nedstengte kommuner.

- Vi går i alle fall i gang i Tønsberg, i tillegg til Oslo. Det er bedre at varene kommer til nytte enn at vi må kvitte oss med dem. Også vi er opptatt av bærekraft. Ikke minst får folk godis til en bra pris, sier Wahlberg.

Les også: Massive permitteringer hos Nille, H&M og Jernia: – Hard kost for oss

Ann-Kristin Raknes Pfründer, daglig leder i Too Good To Go, sier de er glad for å kunne tilby en løsning for at kinoene kan kvitte seg med godteri som ellers ville gått til spille.

– Situasjonen for kinoene, restaurantene og flere andre aktører er utrolig trist. Samtidig vil vi ikke at varer skal kastes, og erfaringen er at det fungerer godt å selge gjennom oss. NF Kino skal ha ros for å forebygge svinn, midt i en veldig vanskelig tid. Vi håper situasjonen bedrer seg snart og gleder oss til å gå på kino igjen, sier hun.