Gå til sidens hovedinnhold

Selger Bergens dyreste leilighet noensinne

Det går mot en klar ny prisrekord i Bergen for leiligheter. Den gamle rekorden kan bli slått med flere millioner.

- Unikt er en ganske treffende beskrivelse, sier daglig leder og ansvarlig megler Tom Jørgensen i Privatmegleren når han skal beskrive salgsobjektet.

Du kan se bilder av leiligheten i videoen over.

Og objektet er en 343 kvadratmeterstor 6-roms penthouse-leilighet i 9. etasje med 77 kvadratmeter eksklusiv takterrasse. Beliggenheten er Nordnes Brygge på vestsiden av Vågen, ikke langt fra akvariet i Bergen, adressen er C. Sundtsgate 57.

Selger er Bjørn Wollan, som var utbygger i prosjektet, og som har bodd der de seneste 3,5 årene. Nå skal i gang med nye prosjekter.

360 grader

- Nordnes Brygge er et veldig bra område i Bergen mot sjøen. Fra leiligheten er det 270 graders utsikt, fra takterrassen 360 grader. Du ser innseilingen mot Bergen, mot Askøy, innover i Vågen, mot Fisketorget og alle byfjellene. Sameiet har i tillegg brygge i Vågen som seksjonseieren kan bruke. Det er også ganske unikt, sier Jørgensen.

Prisantydningen er hele 37 millioner, om lag 100.000 kroner kvadratmeteren. Oppnår Jørgensen og Wollan det, setter de ny prisrekord for en leilighet i Bergen.

- Vi har hatt salg av en liknende leilighet i bygget, som gikk for 32 millioner kroner. Da var det prisrekord i Bergen. Tre andre leiligheter i prosjektet er solgt i 20-millionerklassen. Men dette er den største leiligheten på Nordnes Brygge og den eneste leiligheten som har direkte adgang til takterrassen. Standarden er enorm, skryter Jørgensen.

Les også

Regjeringen kutter erstatning til mobbeofre og barnevernsbarn

Betydelig oppgradering

- Eieren kjøpte leiligheten for 22 millioner kroner, men det var selve skallet. Han har brukt et betydelig beløp på innredning og oppgraderinger. Leiligheten er også en av få av de 80 leilighetene i bygget som har to garasjeplasser, fortsetter han.

Bygget er oppført tilbake i 1951, men i 2005 ble 1.-6. etasje modernisert og omgjort til boliger. 7.-9. etasje ble i perioden 2014-2015 modernisert og ombygget fra næring til bolig.

Du kan se bilder av leiligheten i videoen over.

I salgsoppgaven står det blant annet at terrassen er tilrettelagt for både små og store anledninger. Den har opplegg for boblebad og utekjøkken med gass, vann og avløp.

Innvendig har leiligheten tre store soverom, alle med egne bad. Stuen er på over 100 kvadratmeter, der en ny eier kan glede seg over den storslåtte utsikten.

Kommentarer til denne saken