Gå til sidens hovedinnhold

Selger charterturer ett år i forveien

For å sikre deg plass til de mest populære reisemålene vinteren 2006, bør du være kjapp. Ving og Saga starter salget 1. desember. Her er de mest populære stedene.

Syv av ti charterreiser for inneværende vinter er nå solgt hos Ving og Saga Solreiser.

Disse to operatørene «tyvstarter» i forhold til konkurrentene, og starter 1 desember salget av neste vinter, altså 2006/2006.

Adm. direktør Gunnar Grosvold i Vings og Sagas morselskap, MyTravel Norway, sier at det er nytt at salget starter så tidlig. Tradisjonelt har vintersalget startet noen uker før katalogene kommer på markedet på våren. Men innen katalogene er på markedet og salget starter for alvor er vanligvis de mest populære ukene booket.

Grosvold sier at det er en tendens til at de fire mest populære vinterdestinasjonene tar en økende andel av kaken. Det er kanariøyene Lanzarote, Gran Canarie, Tenerife samt Phuket i Thailand. Gran Canaria og Phuket tar en økende andel blant disse.

Disse fire destinasjonene står for 80 prosent av chartervolumet fra Norge i vinterhalvåret. Det er også disse fire destinasjonene som legges ut for salg denne uken.

I tillegg til disse fire er Egypt i solid vekst, ifølge Grosvold. Mange av de nyere reisemålene, som Brasil, India og Dubai, utgjør fortsatt små volumer i forhold til de store målene.

Grosvold forteller at det er mange som reiser fast til de samme stedene år etter år, og det er trolig mange av disse som vil bestille i god tid.

Som i vinter vil Ving og Saga ha avreiser fra 10 flyplasser i Norge. Nyhet fra neste vinter er Gran Canaria fra Evenes.

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe