Selger av panoramaeiendommen «Voksentun» er investoren Hans Preben Mehren (født 1945). Han prøvde ifølge VG allerede i 2004 å selge eiendommen, uten å lykkes, til tross for et angivelig prisavslag på hele 20 millioner kroner.

Nå legges en av Norges dyreste eiendommer igjen ute for salg. Noen prisantydning er ikke angitt, annet at den er «meget høy». Stein Erik Hagen bor rett i nærheten , og han bladde for mange år siden opp flere titall millioner for sin eiendom.

Eiendommen ble forrige gang den skulle selges, markedsført som å ha «Norges beste utsikt.»

Les også: Obos-leilighet selges for 97 millioner kroner: Takterrassen like stort som et utested

Over 100 millioner?

En stor eiendom i Voksenkollveien 57E , heller ikke det langt unna, har hatt en prisantydning på 57 millioner kroner, men er så langt ikke solgt. Vi snakker trolig om en pris som ligger godt over det.

En usedvanlig ordknapp Mehren vil ikke kommentere overfor Nettavisen hvorfor han selger eller hva han håper på av prisantydning.

– Men jeg lever og jobber, sier Mehren på om han fortsatt er en aktiv investor.

Nettavisen har torsdag morgen prøvd å få fatt i stjernemegler Michelle Krefting hos Sem & Johnsen for en kommentar, uten å lykkes.

Les mer: Kraftig priskutt på prinsesse Märtha Louises hytte

Et lite stykke Norge

I en annonse omtales eiendommen som «et lite stykke Norge», med panoramautsikt og en idyllisk skjermet tomt på 12,9 mål like ved markagrensen. Kjøperen får velkjente Holmenkollbakken rett nedenfor seg (se bildet under).

Prakteiendommen består av hovedbygg og 13 bygg, gjenreist fra ulike tidsepoker. Hovedhuset er fra 1906, men ble totalt ombygget på 1970- og 80-tallet. Tunbebyggelsen er opprinnelig fra så langt tilbake som 1600- til 1800-tallet.

VG skrev i 2004 at det er en rekke gamle antikvariske stabbur og frittliggende bolighus fra blant annet Setesdal, Telemark og Gudbrandsdalen, som gjør eiendommen helt unik. Hovedbygningen er bygd i flere trinn fra 1972 til 1996.

Les også: Boligekspert - dette er atomknappen i boligmarkedet

Langt fra rekord

Men selv om prisen for Voksentun blir svært høy, går det neppe mot ny prisrekord i Norge. Den har fortsatt Olav Nils Sunde da han for noen år siden bladde opp hele 234 millioner kroner på Tjuvholmen.

Den rekorden ble nesten tangert da Sector Alarm-gründer Jørgen Dahl nylig kjøpte P.T Mallings vei 26 ytterst på Bygdøy for 225-230 millioner.

Ellers sliter eiendomsinvestor Trygve Bjerke med å selge Østre Holmen Gård for 160 millioner, som er den offisielt dyreste eiendommen i Norge til salgs. Denne eiendommen har vært omtalt som landets flotteste eiendom.