*Nettavisen* Økonomi.

Selger fortsatt øl til 6,50

Illustrasjonsfoto Foto: Heiko Junge/SCANPIX (Foto: Heiko Junge/SCANPIX)

Rema 1000, Kiwi og Coop selger fortsatt øl til ulovlig lave priser. - Vi venter på et brev fra Sosial- og helsedirektoratet, sier kjedene.

30.04.04 10:26

Det vil fortsatt være mulig å handle øl til rekordlave priser. Verken Rema 1000, Coop eller Kiwi akter å sette opp prisene, før de mottar en skriftlig veiledning fra Sosial- og helsedirektoratet.

Denne skulle opprinnelig vært oversendt onsdag, ifølge kjedene. Direktoratet opplyser overfor TV 2 Nettavisen at veiledningen fortsatt er under utarbeiding.

- Vi har ikke gjort noe med ølprisene. Vi venter på brev fra direktoratet, og vi er tålmodige vi kjøpmenn, sier Kiwi-sjef Per-Erik Burud til TV 2 Nettavisen.

Dermed holdes prisene på 6,50 kroner flasken. Innkjøpssjef Harald Kalvøy i Rema 1000 sier til TV 2 Nettavisen at Reitan-kjeden vil forholde seg til informasjonen i brevet og endre prisene så snart dette er på plass.

Hvis det ikke er noe avvikende i forhold til det vi har fått opplyst tidligere i uken, så vil vi endre prisene i løpet av kort tid, sier Kalvøy.

Ifølge Kalvøy er det rimelig utplukket for billigøl i butikkene, men i Oslo-området vil det være gode muligheter for å finne Grans Premium hvis du er tidlig ute.

- Produksjonen går på doble skift og full rulle. Det har bedret leveringssituasjonen at grossistlagrene i Stavanger og Trondheim er tatt ut i transportkonflikten. Dermed kan mer kjøres ut fra Grans i Oslo, som ikke er rammet, sier Kalvøy.

Også Coop-kjeden holder prisene uendret. Informasjonsdirektør Vidar Ullenrød sier at rundt halvparten av butikkene har billigølet i hyllene.

- Noen steder har vi fortsatt øl, men det er veldig varierende. Veldig godt avrundet har drøyt halvparten av butikkene billigøl igjen, men det samler seg ikke støv på flaskene for å si det sånn, sier han til TV 2 Nettavisen.

Det var fredag forrige uke at Sosial- og helsedirektoratet konkluderte at priskrigen på øl var i strid med alkoholloven. Direktoratet ga da beskjed om at ølprisen måtte ligge over avgiftsnivået på 6,60 kroner. I tillegg må butikkene ta en avanse som ligger på nivå med det de tar på andre varer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.