Selger hus under takst

Meglere og spekulanter får klar melding om å holde seg unna husene Torbjørn Landro bygger. Han selger nemlig til priser godt under takst.

31.01.06 15:36

«Takst 1.280.000 ,-/ salgssum 1.080.000, - Du har ikke eid egen bolig før, du har tilknytning til Sund eller Fjell kommune, er under 28 år og har vært i fast arbeid de siste 12 månedene. Dette er kjøpere som blir prioritert», het det i annonsen som stod på trykk i lokalavisen Vestnytt forrige uke.

Og som et NB nederst i annonsen: «Selges ikke til eiendomsmeglere eller andre spekulanter.»

Opprør
Torbjørn Landro driver og eier Landro Byggeservice AS sammen med broren. Å selge hus under takst, er rett og slett et lite opprør mot de høye boligprisene.

- Vi føler et visst sosialt ansvar for dem som ikke har bolig fra før. Det er vanskelig å komme inn på markedet for ungdommer som skal ha sin egen bolig og myndighetene har ikke tatt godt nok fatt i dette. Har i disse 20 årene som firmaet har eksistert, hatt som mål å bygge de rimeligste husene og det tror jeg vi har klart, sier Landro til iBergen.no.

Han har ikke så mye til overs for meglere som reklamerer med skyhøye priser.

- De sier «Vi får mest for boligene». Skjønner ikke hvorfor vi skal kjøpe av meglere som kjører rundt i Porschene sine. Det er noe som er galt, mener byggmesteren.

Tjener penger uansett
Byggefirmaet har et styrevedtak på å bygge fortrinnsvis for førstegangskjøpere. For å unngå spekulanter, tar firmaet pant i boligene de selger til førstegangsetablererne.

Men det betyr ikke at bedriften går med underskudd. I fjor lå overskuddet på rundt fem millioner kroner. I 2004 omsatte firmaet for 30 millioner og hadde 4,7 mill i overskudd, bekrefter Landro

- Vi tjener penger selv om vi selger dem rimelig. Selsvagt så selger vi ikke bare slike hus, men vi ser at også disse rimelige husene lønner seg. Og det er hus vi snakker om her - ikke leiligheter. Hus med carport på egen tomt, påpeker han.

Annonsen var unødvendig
Landro Byggeservice AS har bygd to prosjektet tidligere med hus til under takst. Og disse husene har blitt revet vekk uten at de har vært annonsert.

- Behovet er der helt klart. Vi har hatt lange ventelister på husene og jeg er sikker på at vi hadde solgt ut de ni husene vi nå bygger uten å annonsere forrige uke, sier Landro til iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.