Eiendomsmegler eller Finn-annonse trenger han ikke, mener investoren, som er sikker på at villaen på Gimle på Frogner i Oslo selger seg selv. Det skrev Finansavisen i papirutgaven lørdag.

– Jeg er ingen ekspert på boligmarkedet, men jeg tror det er kjøpere der ute. Det tar kanskje litt tid, men det er blitt solgt mange dyre eiendommer i Oslo det seneste året, sier investor Lars Ditlev Ditlevsen til avisen.

Gimle er et virkelig luksusstrøk når det kommer til boliger, og det finnes ikke mer penger samlet per kvadratmeter i Norge. I dette villastrøket, full av store og flotte, unike boliger, finner vi en rekke rikmannsfolk, blant annet arvinger av store selskap og finanskjendiser.

Les også: Ellevilt hyttemarked - kjøper er villig til å betale 50 millioner for en hytte på Tjøme

For stor for to

Siden to av hans tre barn har flyttet ut av boligen på 540 kvadratmeter, blir boligen for romstor for han og kona. De har bodd i villaen i 20 år, og den gangen betalte de 16 millioner kroner for den store boligen i Fritzners gate. Nå koster den 64 millioner mer.

Men boligen fra 1913 skal han klare å få solgt selv, men den er ikke lagt ut på det åpne markedet. Den er kun annonsert i Dagens Næringsliv og Finansavisen.

Les også: Lan Marie og ektemannen selger leiligheten: Flytter til foreldrene

Investoren vil for øvrig ikke røpe om han og kona har skaffet seg ny bolig eller ikke.

Boligprisene stiger kraftig

Til tross for at vi står midt i en krise, har ikke koronapandemien lagt en stor demper på boligmarkedet. I mai steg nemlig boligprisene med 1,9 prosent.


I Oslo steg prisene med 2,4 prosent i mai, og er opp 3,9 prosent det seneste året. Sesongkorrigert prisutvikling er en oppgang på 2,2 prosent i Oslo i mai.

- Boligprisene steg kraftig i alle områder i Norge i mai. Dette er den sterkeste oppgangen i en mai måned i boligprisstatistikkens historie, og utviklingen mer enn korrigerer det sesongkorrigerte fallet i boligprisene i mars og april i kjølvannet av tiltakene mot korona-utbruddet, sa administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge under presentasjonen av tallene torsdag i forrige uke.

Han påpekte for øvrig at prisoppgangen må ses i lys av gjenåpningen av samfunnet, samt den kraftige økonomiske stimulansen av den rekordlave styringsrenten fra Norges Bank.