På Finn.no er det én aktiv annonse ute for en boks med energidrikken. Prislappen på den annonserte brusboksen er 2500 kroner.

Det er en energidrikk av typen Monster Ultra Citron.

Les også

Populær drikke kobles til hårtap – i Norge har salget eksplodert

Nettavisen har snakket med selgeren. Han sier at det var denne smaken som fikk ham hektet på energidrikk. Smaken forsvant ifølge selgeren fra markedet en stund, før han fant den igjen like før julen i 2021.

– Jeg fant en butikk med hyllene fulle, så jeg kjøpte fem eller seks stykker. Jeg skulle kose meg med dem, men etter hvert som jeg drakk så forsto jeg at det ikke var flere igjen i butikken. Da ble det vanskelig å drikke, sier.

Da gikk han inn på Finn.no og så at det var en som hadde lagt den ut for 3000 kroner.

– Jeg tenkte da at om jeg får solgt den for et par tusenlapper, så er det verdt det.

Selgeren la ut annonsen for litt over én uke siden.

– Jeg har så langt fått én forespørsel, men hun spurte bare hvor mange jeg hadde. Da jeg sa jeg hadde én igjen hørte jeg ikke noe mer.

Kommer ikke tilbake

– Det er utrolig hyggelig at folk liker produktene vi har, og har hatt, ute i markedet fra Monster Energy. Energikategorien vokser, og nyheter er en viktig bidragsyter til veksten. Nettopp derfor vil noen varianter gå ut, mens andre spennende smaker kommer inn i sortiment, sier Henrik Aas, porteføljesjef for energidrikk i Coca-Cola Europacific Partners Norge, som distribuerer Monster Energy i Norge.

Han legger til at de i år har lansert to nye sukkerfrie varianter, og at flere kommer.

– Monster Energy har så langt vi vet ingen planer om å relansere Monster Citron i det norske markedet.

Når Nettavisen tar kontakt med Monster Energy direkte via kontaktskjema på deres nettsider, er historien imidlertid en annen:

– Vi beklager at du har problemer med å finne Ultra Citron. Det kan være i begrenset tilgjengelighet i enkelte områder. Vennligst be butikksjefen om å bestille produktet fra deres distributør hvis du ikke ser det i hyllene, svarer de.

Nettavisen tar igjen kontakt med Coca-Cola Norge, som sier at produktet ikke er tilgjengelig:

– Verken i Norge eller andre markeder så vidt vi kan se.

– En av de siste

Selgeren sier at det er den siste han har igjen.

– Jeg har spart den. Det er vanskelig å drikke når jeg vet at det antakelig er én av de siste som finnes i verden, og den kommer antakeligvis aldri tilbake.

Selgeren sier videre at selv da energidrikken var i salg så var det kun bestemte butikker som hadde den i hyllene.

– Den er så mye bedre enn alt annet på energidrikkmarkedet.

Men tror du at du får solgt den for 2500 kroner?

– Det tror jeg ikke. Når man ser på for eksempel bollene til influenser Oskar Westerlin og prisene den går for på Finn, så kan de yngre presse foreldrene så prisene fyker av gårde. Akkurat her er det nok litt eldre folk som liker smaken, så jeg tror ikke jeg får den prisen for boksen, sier selgeren.

For drøye to uker siden var det enda en aktiv annonse ute for Monster Ultra Citron. Den ble forsøkt solgt for 3000 kroner. Denne annonsen har etter at Nettavisen tok kontakt, blitt deaktivert. Det er ikke klart om det er fordi de er solgt, eller drukket opp.