Gå til sidens hovedinnhold

Selger Penthouse-leilighet på Slemdal i Oslo for 62 millioner

Eiendomsinvestor Christen Furuholmen vil selge sin penthouse-leilighet på Slemdal for 62 millioner kroner, 253.000 kroner kvadratmeteren.

Den erfarne eiendomsmegleren Tom Elliot Johnsen i Sem & Johnsen Eiendomsmegling har fått det svært eksklusive salgsoppdraget med å selge en av Oslos dyreste leiligheter.

- Dette er en enestående anledning til å kjøpe en leilighet det ikke er mulig å få kjøpt ved en senere anledning. Det er kun bygget seks av disse leilighetene, på det som er områdets flotteste tomt. Det ligger på en kolle med utsikt mot øst, syd og vest, sier Elliot Johnsen til Nettavisen.Økonomi.


Museumsnabo

Adressen er Grimelundsveien 4, som grenser i nord mot Emanuel Vigelands museum. Eiendommen ligger ca. 300 meter sørvest for Slemdal T-banestasjon i Oslo ytre vest, på vei oppover mot Holmenkollåsen. Leiligheten ligger ned langs Grimelundsveien og skråningen mot vest og inngår i en fellestomt på 8,8 mål.

Salgsobjektet er en del av Grimelundsveien 4 eierseksjonssameie, som består av 20 seksjoner. Det er er Pecunia Eiendom, en eiendomsbesitter i prestisjesegmentet, som har utviklet prosjektet på Slemdal. Storeier Petter Neslein i Pecunia bor selv i Grimelundsveien 10, et område som er kalt «Norges dyreste nabolag».

Oslos dyreste

Pecunia eier noen av Oslos - og dermed Norges - dyreste kontoreiendommer, beliggende i prestisjeområdet i Vika i Oslo sentrum. Men eiendomsbesitteren har også spesialisert seg på eksklusive boligeiendommer, som Grimelundsveien 4.

Pecunia skriver på hjemmesidene at et overordnet mål for bebyggelsen i Grimelundsveien, er at alle leilighetene skal få oppleve kveldssolen og utsikten mot fjorden.

Leilighetene ligger derfor i seks hus nedtrappet etter terrenget, slik at den øverste bebyggelsen ser over og forbi bebyggelsen under. Det er solgt noen rådyre, eksklusive leiligheter i prosjektet, og nå legger eiendomsinvestor Christen Furuholmen (født 1941) ut sin leilighet på 245 kvadratmeter for salg.


Salget skjer av personlige årsaker, for seksjonen som er oppført i 2018. Finansavisen antydet i januar i år at Furuholmen har betalt 60 millioner for leiligheten. Noen særlig gevinst ligger det ikke an til, gitt prisantydningen.

Panoramautsikt

I annonsen trekkes det frem at penthouse-leiligheten over to plan har en særdeles flott beliggenhet. Furuholmen har i sin korte eiertid hatt en nydelig panoramautsikt over byen og fjorden.

Det skal være perfekte solforhold fra morgen til sen kveld, som kan nytes fra en stor balkong mot sydvest, med kveldssol og fjordutsikt.

Du forventer å få standard i særklasse, som annonsen lokker med, når du må ut med over 60 millioner kroner. En nye eier kan blant annet se frem til innvendig takhøyde på 2,80 meter aircondition, og museumsglass i vinduene.

Stuen/spisestuen er på 66 kvadratmeter, med åpen gasspeis og utgang til den overbygde balkongen mot sydvest.

40 m2 takterrasse

Leiligheten har en takstue med matheis fra grovkjøkken og en privat takterrasse på ca. 40 kvadratmeter. Det er heis rett inn i leiligheten, tre soveromssuiter med eget bad, hvorav to soverom er tilknyttet egen walk-in garderobe fra Expo-Nova.

Kjøperen tar over en avdelt garasje i prosjektets garasjeanlegg, med tre romslige garasjeplasser og tolv gjestegarasjeplasser og vaskeplass. Garasjen har et epoxy-gulv og en utslagsvask med varmt og kaldt vann, samt uttak for to elbiler.

Nummeret avgjør

For å understreke eksklusiviteten: Garasjen er avdelt med en dobbelport og en enkeltport, og portene er utstyrt med automatisk åpning basert på eiers skiltnummer.

Utearealene er «parkmessig opparbeidet», og fellesarealene er rikt beplantet.

Prisantydningen er altså på 62 millioner kroner. Det gir en kvadratmeterpris på hele 253.000 kroner, som tilsvarer kvadratmeterprisen Obos skal ha for sin toppleilighet i Middelthuns gate på Majorstua. Her er prisantydningen svimlende 95 millioner kroner.

En liten kuriositet til slutt: I salgsprospektet er det oppgitt at eiendomsskatten for Grimelundsveien 4 i år er beregnet til 23.455 kroner. Med tanke på at skattesatsen i Oslo i 2019 er på 3 promille, tilsvarer det 186.000 kroner. En ny eier har med andre ord liten grunn til å klage på verdigrunnlaget fra Oslo kommune...

Kommentarer til denne saken