Gå til sidens hovedinnhold

Selger slott midt i Oslo

Selvaag selger en av hovedstadens staseligste eiendommer.

Madserud Gård er til salgs, skriver Dagsens Næringsliv. Dette er definitivt en av de mest spesielle eiendommene i Oslo. Har du penger til å kjøpe denne, får du et praktfullt hus nesten midt i sentrum, omgitt av din egen park.

SKAL DU SELGE? Vi finner megler til deg.

Eiendommen ligger på beste vestkant - på Madserud på Skøyen. Den er på hele 12 mål, og består for en stor del av et parkanlegg. Den storslåtte hovedbygningen er på 1440 kvadratmeter.

Det finnes også en sidebygning på bruket. Denne er på 192 kvadratmeter.

100 millioner
- Her får du 12 mål park i Madserud Allé med på kjøpet. Selv om eiendomsmarkedet er litt slapt nå, så er ikke dette dagligdags på eiendomsmarkedet, sier administrerende direktør Per Bomann-Larsen i Selvaag Eiendom til Nettavisen.

Han ser ikke bort i fra at noen er villige til å bla opp over 100 millioner kroner for Madserud Gård.

- Det ville ikke overraske meg, nei, sier han.

Det er meglernestor Finn Caspersen i Eie M2 Eiendomsmegling på Frogner som har fåttt det ærefulle oppdraget. Han mener det er mange privatpersoner som kan tenkes å ville sikre seg denne prakteiendommen i Oslo.

- Det er et ordentlig morsomt oppdrag. Det krever en del kontaktflate, for å si det mildt, sier Caspersen til Nettavisen. Han opplyser at det ikke blir aktuelt med annonsering i første omgang.

Rike privatpersoner i Norge og utlandet er selvfølgelig målgruppen. Men også staten eller ambassadene kan være aktuelle kjøpere.

For kakser eller ambassadører
- Kanskje dette kunne være noe for den israelske ambassaden, sier Caspersen.

De heldige nye eierne av Madserud Gård vil kunne flytte inn i lokaler med historisk sus. EIendommen ble skilt ut fra Skiyen Hovedgård i 1873. Skøien Hovedgård eies av finansmannen Tore Aksel Voldberg.

Fra 1886 bodde kommandørkaptein Fredrik Georg Wilhelm Sverdrup på Madserud. I 1903 ble gården overtatt av Harald Løvenskiold. Huset ble ombygd, med blant annet de karakteristiske søylene foran inngangspartiet.

Fabrikkeier Christian Mustad var den siste som brukte Madserud Gård som bolig. De siste 30 åra har eiendommen vært i Selvaag-gruppens eie. Den huser i dag et kunstgalleri - galleri Brandstrup - samt rastauranten Madserud Gård.

Kunne du tenke deg å gifte deg på Madserud Gård? Da må du raske på. Restauranteier Svein Ola Nilsson sier til Nettavisen at restauranten vil fortsette driften som normalt frem til 1. september. Nye lokaler har han ennå ikke funnet.

FLYTTE LÅNET? Nettavisen hjelper deg

Restauranten har 3 stuer. Man kan leie en enkelt stue, eller alle tre. Kuvérprisen er cirka 1250 kroner. Bryllup koster minimum 100.000 kroner, opplyser Nilsson.

Madserud Gård er blant landets definitivt mest staselige eiendommer. Men selv med en pris på over 100 millioner kroner, vil det ikke bli Norges-rekord. Den innehas av investoren Arne Fredly, som for noen få år siden ga 255 millioner kroner for Munkebakken på Lysaker.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken