Det stormer rundt tidligere amerikansk fotball-proff og nå republikaner Herschel Walker etter en avsløring i The Daily Beast. Walker stiller som kandidat til Senatet i USA for delstaten Georgia.

Walker har tidligere uttalt at han er imot og vil forby alle aborter – selv hvis man har blitt voldtatt, utsatt for incest eller det er fare for livet til den gravide kvinnen.

Men nå skriver The Daily Beast at han selv har betalt for en abort i 2009.

Avisens avsløring er basert på en anonym kilde og flere bevis hun har lagt frem som blant annet en kvittering fra abortklinikken på 575 dollar, et «god bedring»-kort fra Walker og en sjekk som inkluderte et bilde av en signert personlig sjekk fra Walker på 700 dollar.

Les også: Amerikansk politikk: Mellomvalget for «dummies»

Kvinnen har også ha bevist til avisens reporter at de hadde et romantisk forhold. I tillegg har avisen snakket med en nær venn av kvinnen som bekrefter historien.

Kvinnen forteller avisen at Walker selv sa at det var mer beleilig å avbryte svangerskapet, da det ikke var riktig tidspunktet for ham å få barn.

Hun har ifølge The Daily Beast valgt å stå frem nå fordi hun er lei av hykleriet, og sikter til Walkers abortutsagn.

Flere amerikanske medier har omtalt saken. Abort er et av temaene som er ventet å være avgjørende for amerikanske velgere i år. Aftenposten skriver også at en pensjonert fotballstjernes private problemer kan avgjøre høstens valg i USA.

Det er kun fem uker til valget i USA, og det er svært jevnt på målingene i Georgia.

Avviser anklagene og vil saksøke

Walker selv avviser anklagen og kom med følgende kommentar til avisoppslaget:

– Jeg godtar ikke dette lenger. Jeg planlegger å saksøke The Daily Beast for denne løgnen, sa den republikanske kandidaten.

Advokaten til Walker mener historien er falsk og mener avisen bare vil få ut historier som svekker afroamerikanske, konservative politikere.

Les også: Trump-rally sjokkerer: – En klisjé å bruke uttrykket skremmende

– Jeg sender så mange ønskninger om god bedring, men jeg kan si her og nå at jeg aldri har bedt noen om å ta abort, sier Walker i et intervju med Fox News.

Tidligere i høst ble det kjent, også gjennom The Daily Beast, at Walker har tre barn offentligheten ikke har visst om. Totalt har han fire. Dette har Walker bekreftet til New York Times.

– Du er ikke en familiemann

På sosiale medier tar sønnen Christian Walker kvinnens side.

– Hver eneste av Herschel Walkers familiemedlemmer har bedt ham om å ikke stille til valg, fordi vi alle visste om deler av fortiden hans. Hver eneste én, tvitret sønnen etter artikkelen var publisert.

Sønnen skriver også at han skulle ønsker faren kunne slutte å lyve.

– Du er ikke en familiemann, da du forlot oss for å ha sex med masse kvinner, truet med å drepe oss, og fikk oss til å flytte seks ganger på seks måneder for å rømme fra volden din.

Les også: Oljekartell vurderer store kutt tross Bidens ønsker: – Vanskelig å overdrive hvor engstelige de er

Se tweeten her:

Tidligere har Walker blitt anklaget for vold i hjemmet av ekskona Cindy DeAngelis Grossman. Et intervju med henne blir for tiden brukt i en TV-reklame mot Walker.

«Han holdt pistolen mot tinningen min og sa han skulle blåse ut hjernen min», sier hun i intervjuet. Walker sier han ikke husker hendelsen og at han slet med mentale problemer på den tiden.