Sendte klage på øl-motstanderne

Sosial- og helsedirektoratet mener priskrigen på øl kan være i strid med alkoholloven. Nå er direktoratet klaget inn for Konkurransetilsynet.

16.04.04 16:41

Bunnpris-kjeden var først ute med å trappe opp ølkrigen denne uka. Nå har dagligvarekjeden bestemt seg for å følge etter de mest aggressive konkurrentene, og kutter prisen på Seidel-ølet til 6,50 kroner pluss pant fra klokka 18 fredag.

Frykter represalier
Bunnpriskjeden tør ikke gå lavere av frykt for represalier fra Sosial- og helsedepartementet.

- Grunnen til at Bunnpriskjeden i dag ikke setter prisen ytterligere ned, er at vi opplever et press fra Sosial- og helsedirektoratet på at vi ikke kan konkurrere på pris når det gjelder øl, opplyser driftsdirektør Jonny Sørå i Bunnpris til TV 2 Nettavisen.

Nå vil Bunnpris-kjeden ta initiativ til å få prøvd saken for andre relevante myndigheter. Fredag sørget dagligvarekjeden for å klage Sosial- og helsedirektoratet inn for Konkurransetilsynet.

Får støtte
Der kan Sørå vente seg støtte for sitt prinsipielle syn, nemlig at øl skal behandles som hvilken som helst dagligvare.

- Vi har registrert at det har vært tendenser til priskrig på øl de siste dagene, og det synes vi er kjempefint. Det viser at konkurransen fungerer, sier informasjonsrådgiver Hanne Sterten til TV 2 Nettavisen.

Sterten påpeker at dagligvarekjedene naturligvis må rette seg etter alkoholloven, men Konkurransetilsynets utgangspunkt er at øl er å anse som en ordinær vare.

- Det er en vare i likhet med andre varer, påpeker hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag