Gå til sidens hovedinnhold

Sense tjente på givergleden

Mobilselskapet Sense har tjent 16 kroner hver gang en av kundene deres ringte til en givertelefon for flomofrene i Asia.

Etter at TV 2 Nettavisen kontaktet selskapet tirsdag morgen, har selskapet valgt å fjerne gebyret.

Mobilkundene til selskapet ble i hele forrige uke belastet med 116 kroner når de ringte en givertelefon til inntekt for flomofrene i Sørøst-Asia. Kun 100 kroner gikk videre til det veldedige formålet.

Dyrere enn de fleste
De fleste norske mobiloperatørene tar betalt for å formidle samtaler til givertelefonene til de veldedige organisasjonene. I de aller fleste tilfellene er det snakk om beløper under én krone, men hos Sense ble man i hele forrige uke belastet med 16 kroner ekstra.

Tirsdag morgen kunne man fortsatt lese på prislisten til Sense at selskapet tar 116 kroner for alle samtaler til telefonnummer som starter med 820 43. Dette er nummerserien de veldedige organisasjonene bruker for å samle inn penger til flodbølgeofrene.

Ingen penger tilbake
TV 2 Nettavisen kontaktet tirsdag morgen mobilselskapet og da vi etter 15 minutter endelig kom fram til riktig person, var ekstragebyret fjernet.

- Vi har nå satt ned prisen til 100 kroner for alle givertelefonene til flomofrene, sier produktsjef Dag Nordsveen i Sense.

- Vil dette få tilbakevirkende kraft for dem som ga penger i forrige uke?

- Nei, de som har ringt i desember kan vi ikke gjøre noe med. Det har vi ikke system for, sier Nordsveen.

Ifølge produktsjefen har Sense normalt et gebyr på denne nummerserien fordi selskapet har utgifter tilknyttet tjenesten, og at selskapet av og til sitter igjen med regning til personer som ikke vil betale telefonregningen sin.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken