*Nettavisen* Økonomi.

Sentralbanken i USA varsler omfattende krisetiltak

Sentralbanksjefen Jerome Powell varsler blant annet at de vil kjøpe diverse rentebærende papirer for å holde likviditeten i gang og sørge for at rentemarkedene er åpne.

Sentralbanksjefen Jerome Powell varsler blant annet at de vil kjøpe diverse rentebærende papirer for å holde likviditeten i gang og sørge for at rentemarkedene er åpne. Foto: Alex Wong/Getty Images/AFP

Nye enorme krisetiltak for å redde amerikansk økonomi.

23.03.20 21:17

NEW YORK (Nettavisen): Den amerikanske sentralbanken varsler flere tiltak for å støtte det amerikanske markedet.

Les: Myndighetene advarer mot å trosse disse rådene i matvarebutikken

Sentralbanken varsler blant annet at de vil kjøpe diverse rentebærende papirer for å holde likviditeten i gang og sørge for at rentemarkedene er åpne, melder CNBC. De varsler også omfattende lånetiltak.

- Federal Reserve er opptatt av å bruke hele spekteret av verktøy for å støtte husholdninger, bedrifter og den amerikanske økonomien generelt i denne utfordrende tiden, skriver de i en pressemelding mandag.

Signalene fra sentralbanken ble først bra mottatt på Wall Street, og gjorde at Dow Futures gikk fra kraftig minus til markant oppgang.

Dow Futures lå på minus fem prosent før nyheten, men var så 720 poeng opp, nærmere 3,8 prosent. Men da børsene åpnet, startet det likevel med en nedgang. Dow Jones falt nesten 500 poeng, rundt to prosent.

Ingen enighet om krisepakke

Fallet på Wall Street fortsatte på kvelden etter at man ikke fant noen enighet om krisepakke i Senatet, og Dow Jones endte til slutt tre prosent ned, det samme som S& P 500.

Senatet har gjort nok et forsøk på å vedta en redningspakke på over 1.000 milliarder dollar for amerikansk økonomi, men har ennå ikke lyktes.

Senatet er sterkt splittet med republikanerne på den ene siden og demokratene på den andre.

Søndag nektet demokratene å støtte et forslag utarbeidet av republikanerne, og det samme skjedde mandag.

Bevilgningen skal både gi støtte til selskaper som risikerer å gå over ende som følge av koronapandemien, og gi utbetalinger til personer som plutselig står uten arbeid.

Ifølge amerikanske medier kommer samtalene mellom partene til å fortsette.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag