Aksjeanalyser.com har idag sett nærmere igjen på Norsk Hydro (ticker på Oslo Børs: NHY), og hva det tekniske bildet nå indikerer for den videre utviklingen til aksjen på kort og mellomlang sikt.

Det er den seneste tiden utløst flere interessante og positive tekniske signaler for Hydro-aksjen, og aksjen kan være iferd med å etablere en bunn rundt dagens kursnivå.

Aksjen kan således være ved et svært gunstig nivå å kjøpe aksjen ved, og aksjen befinner seg nå helt ned mot nedre trendlinje i den langsiktige stigende trenden som startet etter finanskrisen i 2008.

Aksjeanalyser.com har altså idag sett nærmere på det tekniske bildet for Hydro-aksjen (ticker på Oslo Børs: NHY), og hva dette nå indikerer om den videre utviklingen for aksjen på kort og mellomlang sikt.

Norsk Hydro (ticker på Oslo Børs: NHY)

Hydro er et fullt integrert aluminiumselskap med 35.000 ansatte i 40 land. Med utgangspunkt i over 100 års erfaring med produksjon av fornybar energi, teknologi og innovasjon, er Hydro engasjert i hele verdikjeden for aluminium, fra bauksitt, alumina og energi til primæraluminium, valsede og ekstruderte produkter og resirkulering.

For mer informasjon om selskapet, se her: http://www.hydro.com/

Aktuell nyhet rundt Norsk Hydro:

26/03-2019 18:25:08: Norsk Hydro: Oppdatering på Alunorte-situasjonen

Alunorte har inngått avtale med Ministério Público om bekreftelse av tekniske rapporter fra tredjeparter, endringer i TAC-avtalen og høringsdato satt av den Føderale domstolen.

Avtale med Ministério Público om tredjepartsverifisering av rapporter

Alunorte har inngått avtale med Ministério Público om å hente inn uavhengig teknisk ekspertise for å vurdere om rapporter fra SEMAS og University of Campina Grande, som begge konkluderer med at Alunorte trygt kan gjenoppta normal produksjon, er i samsvar med tekniske parametere og relevante, gjeldende regler.

Dersom tredjepartsvurderingen støtter konklusjonen har Ministério Público forpliktet seg til skriftlig å erklære overfor den Føderale domstolen i Belem at de ikke vil motsette seg en løfting av produksjonsembargoen. Avtalen definerer en tidslinje for vurderingen, som skal være ferdig i løpet av april. Avtalen inkluderer ikke en tidslinje for avgjørelsen som skal fattes av retten.

Dato satt av den Føderale domstolen for høring om embargoene på Alunorte

Den føderale domstolen i Belem har innkalt til høring 4. april mellom Alunorte og Ministério Público om embargoene på produksjon og bruken av det nye avfallsdeponiet for bauksitt, DRS2.

Retten har utnevnt to tekniske eksperter for å bistå retten ved vurderingen av det tekniske relatert til Alunorte-situasjonen. De tekniske ekspertene er gitt 60 dager til å gjennomføre evalueringen. Formaliseringsprosessen for de tekniske ekspertene forventes å ta minst 30 dager.

Endring av den tekniske avtalen (TAC)

Hydro og Alunorte har undertegnet endringer i den tekniske avtalen med Ministério Público og regjeringen i staten Pará.

Ved endringen av TAC.en, ble partene enige om å etablere en teknisk komité som vil diskutere tekniske aspekter ved gjennomføringen av forpliktelsene i den tekniske avtalen. Hydro, Alunorte, Ministério Público og Regjeringen i staten Pará vil utnevne deltagere i den tekniske komiteen. Partene har også signert en endring for å tilpasse noen av fristene for ulike forpliktelser under den tekniske avtalen.

Nyheten er levert av GlobeNewswire

Teknisk Analyse av Norsk Hydro (ticker på Oslo Børs: NHY)

Norsk Hydro (ticker på Oslo Børs: NHY) har siden slutten av 2017 vist en negativ utvikling innenfor en fallende trend (jf. diagrammer nedenfor i saken her).

Aksjen er imidlertid nå kommet ned til nedre trendlinje i den langsiktige stigende trenden som startet etter finanskrisen i 2018 (jf. ukediagram nedenfor i saken her).

Videre så påtreffer Hydro-aksjen nå et betydelig teknisk støttenivå rundt NOK 34.00-nivået.

Det er også etablert en omvendt hode-skulder formasjon for aksjen den seneste tiden, og slike omvendt hode-skulder formasjoner dannes ofte i slutten av en nedadgående trend.

Ulike momentum-indikatorer som RSI, Stochastics og MACD signaliserer nå alle at Hydro-aksjen kan stå foran en positiv vending opp i tiden fremover.

Det er altså flere tekniske signaler som nå indikerer at Hydro-aksjen kan være ved et svært gunstig nivå å kjøpe aksjen ved rundt dagens kursnivå.

Hydro-aksjen stiger på Oslo Børs etter at aluminiumsgiganten og brasilianske myndigheter er blitt enige om en vei videre i Alunorte-krisen. – Absolutt et steg i riktig retning, sier Pareto Securities-analytiker Kenneth Sivertsen i en kommentar til E24 idag.

Hydro-aksjen har nå falt hele 44 prosent siden begynnelsen av 2018 da aksjen var rundt NOK 63.00, og til idag en kurs rundt NOK 35.00.

Aksjeanalyser.com har lenge vært negative til Hydro-aksjen, og blant annet så har Aksjeanalyser.com sin egen tekniske og kvantitative analysemodell, SignalListen, vært i salgssignal for Hydro-aksjen helt siden begynnelsen av februar 2018 da aksjen var rundt NOK 55.00 (jf. diagram ‘SignalListen’ nedenfor).

Nå er det altså flere tekniske signaler som signaliserer at Hydro-aksjen kan være iferd med å etablere en bunn rundt dagens kursnivå, og at aksjen nå kan være ved et svært gunstig nivå å kjøpe den ved.

Det som vil utløse flere nye positive tekniske signaler for Hydro-aksjen vil være om den bryter opp igjennom 50-dagers glidende gjennomsnitt, og et viktig teknisk motstandsnivå rundt NOK 37.00 – 38.00 (jf. dagdiagram og ukediagram nedenfor i saken her).

Basert på det samlede tekniske bildet for Hydro-aksjen så vurderer Aksjeanalyser.com at aksjen nå kan være ved et svært gunstig nivå å kjøpe den ved, og ved et eventuelt brudd over NOK 38.00-nivået så vil det utløses et kraftig teknisk kjøpssignal for Hydro-aksjen.

Ved et brudd over NOK 38.00-nivået så vurderer Aksjeanalyser.com at Hydro-aksjen vil kunne ha potensiale opp imot NOK 60.00 – 70.00 på 1-2 års sikt. Aksjeanalyser.com ser altså en mulig dobling for Hydro-aksjen på 1-2 års sikt.

På noe mer kort sikt (3-6 måneder) vurderes potensiale for Hydro-aksjen til å være rundt NOK 45.00.

Saken fortsetter nedenfor annonsen her...

Nå kan du få hele 34% rabatt på 12 måneders medlemskap hos Aksjeanalyser.com (tilbudet gjelder t.o.m. 30/04-2019), og for NÅ en pris av kun NOK 3.952,-. Du får da tilgang til alt av omfattende uavhengige analysetjenester, og som Aksjeanalyser.com leverer for investorer på Oslo Børs og de nordiske børsene.

Teknisk Analyse av Norsk Hydro (ticker på Oslo Børs: NHY):

Charts hentet i fra analyseprogrammet Vikingen som du nå kan få kjøpt med hele 30% rabatt som medlem via Aksjeanalyser.com. Les mer her…

Husk også å ha lest Aksjeanalyser.com sin disclaimer her…