*Nettavisen* Økonomi.

Sett pc-en i kjelleren

Det er ingen grunn til å ha en støyende pc rett ved siden av deg. Nå har du mulighet til å sette maskinen 250 meter unna.

23.02.06 10:09

Kraftigere prosessorer, flere harddisker og andre komponenter gjør at pc-er kan bli svært så støyende. Hvis du kan leve uten å ha den heftigste 3D-grafikken, har Matrox annonsert et nytt produkt som kan bli banebrytende.

Få boksen langt vekk
Extio F1400 omtales som verdens første eksterne fjerngrafikkenhet som fungerer som en slags avansert KVM-svitsj (keyboard, video and mouse), melder Daily Tech.

Tanken er at du kan plassere selve pc-en i for eksempel kjelleren, og trekke en fiberoptisk kabel opp til arbeidsplassen hvor du har en liten boks som ligner litt på en satellitt-tuner du har under pc-en. Denne har fire utganger til skjermer, samt seks USB-porter for å koble til mus, tastatur og andre enheter som harddisker og mp3-spillere. Boksen har også tre utganger for lyd inn, mikrofon og lyd ut.

Sikkerhetsbonus for bedrifter
På denne måten slipper du hele støyproblematikken, og i bedrifter kan dette være en stor administrativ- og sikkerhetsbonus gjennom at en kan samle alle datamaskiner på ett sted.

Boksen som følger med leveres både i DVI og VGA-utgaver. Maksimal oppløsning på hver av de fire skjermene skal være 1600x1200 punkter.

Produktet blir tilgjengelig i løpet av andre kvartal, men prisen er ikke kjent. Dette kommer helt sikkert ikke til å bli et billig produkt.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.