Se hele podkasten Stavrum & Eikeland med Shabana Rehman her:

19. januar i år fikk komiker og samfunnsdebattant Shabana Rehman den brutale beskjeden, hun var diagnostisert med kreft i bukspyttkjertelen, med spredning.

- Jeg trodde jeg hadde magesår. Jeg ble lagt inn på akutten klokken 8 om morgenen, to timer etterpå fikk jeg beskjed. Jeg var alene. Det var ganske direkte. De holdt ingenting tilbake. Det er kreft med spredning. Du har ikke mye tid igjen, sier Shabana, da hun gjestet podkasten Stavrum & Eikeland.

Hør podkasten med Shabana Rehman her:

Den brutale beskjeden

I april fikk hun den brutale beskjeden. Det norske helsevesenet har ikke mer å tilby Shabana, bortsett fra smertelindring.

- Det var en brutal beskjed å få.

Heldigvis for Shabana, har hun familie og venner som viser enorm kjærlighet og som ikke gir opp så lett. De har satt i gang en innsamlingsaksjon, en såkalt Spleis, slik at Shabana kan teste ut alternative behandlinger i utlandet, blant annet immunterapi.

- Det er håp, selv om prognosen er så dårlig som den er, sier Shabana til Stavrum & Eikeland.

- Det er som en kjærlighetsportal

Målet er å hente inn mellom en og 1,5 millioner kroner. Responsen har vært eventyrlig. På fem dager har nordmenn donert over 600.000 kroner.

- Det er mange som er glad i deg, Shabana.

- En ting er pengene, men det de skriver rører meg veldig. Det er som å se livet sitt, at det har betydd noe, sier Shabana, og legger til:

- Det er som en kjærlighetsportal.

Nettavisen donerer alle annonsekronene fra denne podkasten til Spleisen til Shabana.

- Dette har beveget oss i Nettavisen. Vi donerer dermed alle annonsekronene vi får fra denne podkasten til Spleisen. Shabana har vært en av de viktigste holdningsskaperne i norsk offentlighet. Hun betyr mye for veldig mange og er en stemme vi ikke har råd til å miste, sier sjefredaktør Gunnar Stavrum i Nettavisen.

Hvis du ønsker å donere penger til Shabanas Spleis kan du gå hit: spleis.no/221037

Det er en brutalt åpen og ærlig Shabana Rehman du møter i ukens Stavrum & Eikeland hvor hun forteller om alle følelsene strømmer gjennom henne i den tøffe hverdagen hun opplever akkurat nå: Er hun bitter på det norske helsevesenet som har gitt henne opp? Hvorfor kan hun ikke få medisinsk kannabis? Har hun mistet håpet?