*Nettavisen* Økonomi.

Shampo ut mot Dagbladet

Espen «Shampo» Knutsen mener Dagbladet igjen feilinformerer. Han avviser at han har kalt Øystein Stray Spetalen for «pasienten».

18.09.08 20:26

Det var Dagbladets journalist Morten Pedersen som torsdag fortalte i Oslo tingrett at Øystein Stray Spetalen ble omtalt som «Pasienten» i en samtale med Espen «Shampo» Knutsen etter hendelsen på Odeon.

- Jeg har aldri hørt at det ordet har blitt brukt. Det ordet er ikke i mitt ordforråd, sier Knutsen til Nettavisen torsdag ettermiddag.

Timer før hadde Dagbladets mangeårige sportsjournalist, Morten Pedersen, forklart seg i Oslo tingrett. Temaet var altså førstesiden til Dagbladet 2. august 2007 som fortalte at «Kjendismilliardær gikk amok på utested». Ifølge Dagbladet skulle Øystein Stray Spetalen ha kastet seg over et bord, slått vilt rundt seg, slått en hockeyspiller i ansiktet før han ble stoppet med strupetak av en annen hockeyspiller.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix


- Løgn
Espen «Shampo» Knutsen og de andre kjendisene som vitnet i retten torsdag, fortalte om en langt mindre dramatisk hendelse der noen ølglass hadde gått i gulvet, og en sint Stray Spetalen hadde sagt «You are bad» til sin uvenn Christian Eidem. Shampo sa i retten at artikkelen var løgn.

Les: Disse deltok på skandalekvelden

- Pasienten
I retten fortalte imidlertid Dagbladets Morten Pedersen at han hadde fått høre den voldsomme versjonen gjennom sms-er og fra hockeytreneren Knutsen.

- Han (Knutsen) fortalte at det hadde vært en episode hvor Øystein hadde kommet til bordet var svart i øynene og hadde tydelig «mistet det» som det heter. Det var et begrep Knutsen brukte. Etter hvert i denne samtalen ble Øystein omtalt som pasienten. I vår samtale ble han karakterisert som «pasienten». Det er en slags sjangerbruk i Vålerenga. Det er ikke konkret ment, men man bruker det om man har gjort noe man ikke burde, fortalte Pedersen i retten.

Les artikkelen her: - Vi kalte ham pasienten

- Aldri brukt det ordet
- Jeg husker at Morten brukte det ordet. Men det var et ord han brukte. Jeg har aldri hørt at det ordet har blitt brukt i miljøet, og jeg har vært der lenge, sier Espen «Shampo» Knutsen til Nettavisen.

I retten fortalte Pedersen også at ishockeykjendisen hadde blitt oppringt av VG angående saken.

- Espen Knutsen ble oppringt av VG den onsdagen. Det er helt tydelig at noen har tipset VG også. Men det er sommertid i VG, også. Det er ikke alle som er flinke til å stå på og sjekke saker tvers igjennom, sa Pedersen.

Ikke oppringt av VG
- Jeg kan ikke huske at jeg ble oppringt av VG den dagen. Det er så lenge siden at jeg ikke kan huske det hundre prosent, men slik jeg husker det, så fikk ikke VG noe tips om dette. Bare Dagbladet, sier han.

- Hvilket forhold får du til Dagbladet etter dette?

- Jeg får nok ikke noe bra forhold til Dagbladet. Jeg kan ikke stole på hva de skriver, og jeg vil heller ikke være særlig medgjørlig overfor dem etter dette, sier Vålerengas ishockeytrener.

Dagbladets Morten Pedersen ønsket ikke å kommentere Shampos uttalelser om hans vitnemål i retten torsdag.

- Jeg har ingen kommentar utover det jeg sa i retten, sier Pedersen til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.