Gå til sidens hovedinnhold

Sharif fikk bøter for å være for treig

- Vi kommer selvfølgelig til å betale, sier Tommy Sharif.

Tasawer «Tommy» Sharif tjente i mange år gode penger på dekksalg. De siste årene har det imidlertid gått saktere.

Sharif Holding fikk en solid knekk i 2011. Konsernets omsetning falt fra 96 millioner kroner til rundt 80 millioner kroner. Det opplyser Tommy Sharif til Nettavisen NA24.

- Vi regner med å få et negativt resultat før skatt på 40 millioner kroner, men egenkapitalen er fortsatt veldig sterk. Fordi vi valgte å legge ned utsalgsstedet vårt, så skriver vi ned verdien på varelageret vårt. Mange selskapene i konsernet har også gjeld til hverandre som vi nå har gjort opp eller tapsført, sier han til Nettavisen NA24.

Årsregnskapet skulle vært levert sist høst. Tapene skyldes blant annet nedskrivninger av verdien i datterselskapene.

- Vi har gjort unna en ordentlig opprydning slik at vi nå kan satse for fult på dekksalg over nett, sier Sharif.

Dette er også forklaringen til at han først leverer 2011-regnskapene nå.

- Vi kommer selvfølgelig til å betale bøtene for å ha levert regnskapet for sent, sier han.

I dag har Sharif nettbutikk i Norge og Sverige.

- Planen er at vi skal inn i fire nye land før sommeren, sier han.

Lyspunkter
Selv om mange av selskapene til Sharif har fått gjennomgå i 2011 er det også lyspunkter. For selskapet som driver storbilvaskselskapet, Truckwash, er omsetningen økt fra 3,4 millioner kroner i 2010 til 10,8 millioner kroner i 2011, og underskuddet er snudd til resultat på nesten 2 millioner kroner.

- For Hov Møbel Eiendom er underskuddet snudd fra 8,8 millioner kroner til et minus på 883.000 kroner, men dekksenteret kommer til å ha et veldig stort tap når vi leverer det, sier han.

- Hvordan ser regnskapstallene ut for 2012?

- Det får vi ta ved en senere anledning, sier han.

Medieyndling
Sharif er norskpakistaneren som ble kjent gjennom dekksalg. Sammen med faren Mohammed startet Tommy å selge dekk fra en garasje i Leirsund på midten av 90-tallet. Med billige dekk og stor sjarm flokket kundene til.

Det førte til at de flyttet utsalget til Berger utenfor Lillestrøm, der omsetningen fortsatte å stige. Med høy eksponering som en selvlagd millionær ble Tommy kjapt en medieyndling.

Innkjøp av monsterbilen Koenigsegg, som han både krasjet og fikk beskjed av Koenigsegg om å selge, rettsoppgjør med McDonalds og dekkimportør samt opptredener i en rekke TV-programmer gjorde Tommy til en av de mest omtalte personene i Norge i forrige tiår.

På midten av 2000-tallet ble det så åpnet en ny storslått bildekkbutikk. I fjor sommer gikk imidlertid Sharif ut med at han hadde bestemt seg for å slutte å selge dekk på butikken på Berger, for å satse stort på nettet, via butikken Europdekk.

Nedleggelsen kom kun få år etter at butikken på Berger ble åpnet i 2006. I 2010 opplevde Sharif det første underskuddet i sin dekkhistorie, hvis man ser bort ifra et par etableringsår på slutten av 1990-tallet.

Foruten den norske nettbutikken er Europdäck etablert i Sverige. Flere butikker er ventet åpnet i resten av Europa. Tidligere har han sagt til Nettavisen NA24 at neste land ut er Danmark, Nederland og Belgia.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken