Gå til sidens hovedinnhold

Shoppet for 315 milliarder

Butikkene økte omsetningen med vel 7 milliarder kroner de første ti månedene i 2010

Detaljhandelsbedriftene i Norge økte omsetningen med vel 7 milliarder kroner de første ti månedene i 2010 sammenlignet med samme periode i 2009. Dette tilsvarer en vekst på 2,2 prosent.

Detaljomsetningsindeksen viser til sammenligning en vekst på 1,8 prosent for samme periode. Totalt omsatte detaljhandelen for 315 milliarder kroner de første ti månedene i 2010. Størst vekst hadde butikkene som selger byggevarer, interiørartikler og elektriske husholdningsapparater. Disse butikkene solgte for 53 milliarder kroner, en vekst på 2 milliarder kroner, eller omtrent 4 prosent denne perioden, viser tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB).

Detaljhandelsbedriftene i Nord-Trøndelag har størst prosentvis vekst av detaljhandelsbedriftene i Norge. Det ble omsatt for 8 milliarder kroner i detaljhandelen i Nord-Trøndelag de ti første månedene i 2010. Dette er en vekst på nærmere 4 prosent sammenlignet med samme periode i året før.

Tallene fra SSB viser videre at salg og vedlikehold av motorkjøretøyer økte med 19 milliarder kroner de første ti månedene av 2010 sammenlignet med samme periode i 2009. Dette tilsvarer en vekst på 15 prosent.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken