*Nettavisen* Økonomi.

Shopping for reiselystne

Muligheten for å kombinere juleshoppingen og ferie er bedre enn noen gang.

25.10.05 08:26

Tilbudet til de som vil slå sammen ferie og shopping før jul er bedre enn noen gang. Med over 60 direkte avganger fra Gardermoen til utlandet kan man velge og vrake mellom en rekke storbyferier. I tillegg er tilbudet til de som vil ta en fergetur, busstur eller togtur også bra.

Tradisjonsrike London
Juleshopping i London har blitt tradisjon for enkelte familier, men en weekend i storbyen er ikke blant de billigste. Er du på jakt etter en flytur for under 1.000 kroner, må du trolig reise på hverdagene. Dyrest er det å reise fra Norge på fredag og tilbake på søndag. Da vil en tur koste godt over 2.000 kroner. Hvis du reiser på mandag og kommer tilbake i løpet av uka kan du få samme flytur til under 1.000 kroner.

Du kan fly direkte til London fra Gardermoen, Torp, Bergen, Stavanger og Haugesund.

Klikk på bildet for å forstørre.

Her kan du sjekke tilbudene på flyselskapenes egne sider:
SAS Braathens
Norwegian
British Airways
Ryanair

Hvis du kunne tenke deg en annen britisk destinasjon kan du se etter gode tilbud fra Widerøe. Selskapet flyr direkte fra Bergen og Stavanger til Aberdeen og fra Stavanger til Newcastle. Ryanair har også åpnet to nye ruter fra Torp til Newcastle og Liverpool.

Billige Øst-Europa
Vil du bruke mindre av pengene på mat og hotell bør en vurdere en tur til Øst-Europa. Praha er blitt et særdeles populært reisemål og både SAS Braathens og Norwegian har gode tilbud til den tsjekkiske hovedstaden.

Enda bedre tilbud kan du finne hvis du prøver ut andre destinasjoner i Øst-Europa. Norwegian åpner to nye ruter til Riga og Gdansk 10. november. Les mer her (ekstern lenke).

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Color Line

Juleferga
Et annet populært tilbud før jul er fergeturer til Danmark og Tyskland. Color Line og Stena Line frister med flere spesialsydde tilbud før jul. Det samme gjør Kystlink som seiler daglig fra Langesund til Hirtshals.

Se tilbudene på rederienes egne sider:
Color Line
Stena Line
Kystlink

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag