*Nettavisen* Økonomi.

Sintef etterforskes for korrupsjon

Økokrim vil starte etterforskningen av Sintef for mulig korrupsjon.

12.08.05 15:37

Korrupsjonsmistanken har sin bakgrunn i en handelsavtale med Iran i 2002. Økokrim tar opp saken, etter at fagforbundet Nopef i juni anmeldte Sintef til politiet.

Betalte til ukjent selskap
Ifølge DN.no skal Sintef Petroleumsforskning ha betalt 750.000 kroner til en konto til Hinson Engineering Ltd på jomfruøyene for å sikre seg den iranske kontrakten. Pengene ble betalt for å sørge for at Sintef fikk en avtale med RIPI, en teknologiavdeling i det statlige iranske oljeselskapet NIOC. Sintef har siden innrømmet at de ikke vet hvem som står bak selskapet som pengene ble betalt til.

- I vurderingen er det sett hen til arten av de straffbare handlinger man her kan stå overfor (korrupsjon). Det er dessuten lagt vekt på at saken har vært viet omfattende oppmerksomhet og at det foreligger en betydelig offentlig interesse i at forholdet undersøkes av politiet, skriver Økokrim i en pressemelding.

- Dette viser at det var riktig av oss og anmelde Sintef Petroleum, sier forbundsleder Leif Sande i Nopef. Han forteller at Nopef kom inn i saken gjennom at en av de ansattes styrerepresentanter tok kontakt med organisasjonen i forbindelse med pengetgransaksjone.

- Ansatterepresentanten kom til oss for å få hjelp. Det var slik vi kom inn i saken, sier Sande.

Pressekonferanse
Hos Sintef ønsker man foreløpig ikke å kommentere saken, men viser til at det innkalles til en pressekonferanse klokken 14.00. I forbindelse med at Nopef anmeldte Sintef i juni, uttalte da adm. direktør David Lysne:

- Det er ingen grunn til å tro at dette var korrupsjon. Sintef involverer seg ikke i korrupsjon. Vi har nulltoleranse, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag