Gå til sidens hovedinnhold

Sirkus Tromsdal

Finansakrobaten Christer Tromsdal setter fortsatt sitt preg på sertifikatsaken i Oslo tingrett tirsdag.

OSLO TINGRETT (TV 2 Nettavisen): Mandag ble Tromsdal fritatt som vitne, i forståelse med både aktoratet og forsvaret. Tirsdag ble navnet hans trukket enda dypere inn i rettssaken mot Kjell Inge Røkke og de tre andre tiltalte.

I vitneboksen stod Ole Petter Lindegaard, kjent som en av de mer lurvete finansmennene i Oslo. Han kom - under ed – med opplysninger som kan bidra til å sette aktoratets sak mot Kjell Inge Røkke i et nytt lys.

Ifølge Lindegaard var det Christer Tromsdal som tipset Dagens Næringsliv om Kjell Inge Røkkes planer om å skaffe seg en båt - og et båtsertifikat – via båtmegler Erik Øye.

- Erik Øye fortalte Tromsdal at Røkke skulle kjøpe båt og ta sertifikat, forklarte Lindegaard retten tirsdag.

Videre kunne han berette at Tromsdal på dette tidspunktet pleide jevnlig omgang med journalistene som i Dagens Næringsliv først skrev om Røkkes sertifikatanskaffelse.

- Tromsdal hadde et nært samarbeid med journalistene i denne saken. De var ofte innom kontoret hans og hjemme hos ham, forklarte Lindegaard retten.

Etter Lindegaards synspunkt, var samarbeidet mellom Dagens Næringsliv og Tromsdal grunnlaget for de første sakene i Dagens Næringsliv.

Slet med troverdigheten
Lindegaards forklaring bærer dog preg av at han sliter med troverdigheten. På flere punkter måtte han gå tilbake på sin egen politiforklaring. Dette gjaldt både i forhold til anskaffelsen av sitt eget sertifikat, samt i forhold til Tromsdals rolle.

- På det tidspunkt jeg avgav min politiforklaring, var jeg sterkt knyttet til Christer Tromsdal, og det kan derfor være at det i politiavhøret ikke fikk frem den hele og fulle sannheten, forklarte Lindegaard.

Tromsdal slo tilbake
Selv om Christer Tromsdal nå ikke får forklare seg for retten, maktet han å påvirke rettergangen tirsdag.

I går ettermiddag skal Tromsdal ha levert et kursbevis tilhørende Ole Petter Lindegaard. I dette dokumentet, som er signert Claes Pallin og Erik Øye, bekreftes det at Lindegaard skal ha gjennomgått en rekke kurs innen båtkunnskap.

Overfor retten måtte Lindegaard innrømme at han ikke hadde gjennomført disse kursene, og at han derfor ikke kunne forstå hvordan dette eksisterte.

- Jeg har ingen forklaring på hvordan dette har oppstått. Det eneste jeg kan se er at Christer Tromsdal har laget dette dokumentet, sa Lindegaard.

Muppetshow
Christer Tromsdal er ikke imponert av Lindegaards forklaring.

- Saken nærmer seg et Muppetshow der Lindegaard meget godt kler rollen som en blakk og bitter Alv med god underholdningsverdi. Dog med patetiske undertoner, sier Tromsdal til TV 2 Nettavisen.

Han mener aktor avblåste hans planlagte vitneforklaring i saken fordi hans rolle er overdrevet.

- Min person og rolle i denne saken er meget overdrevet på grunn av ondsinnede rykter fra useriøse personer som jeg er i tvister eller konflikt med, sier Tromsdal.

Han mener Lindegaard har brukt båtsertifikatsaken i et forsøk på å sverte ham.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken