Nylig sa sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Sparebank 1 til Nettavisen Økonomi at det grønne skiftet sender kronekursen til bunns. Mandag fulgte investor Jan Petter Sissener opp med å gi Miljøpartiet De Grønne skylden for den svake kronen. Det melder E24.

På en investorkveld hos Nordnet sa Sissener foran rundt 650 gjester at årsaken til den uvanlig svake kronen blant annet er MDG. Han mener utenlandske investorer kvier seg for å handle den norske kronen fordi de tror MDG snart kan få større innflytelse i norsk politikk, og at oljeindustrien dermed går en mørk framtid i møte.

– Det var vel en litt flåsete kommentar, men det jeg helt sikkert sa var at all den politiske støyen i Norge rundt olje og oljens fremtid – og en vinglete Jonas Gahr Støre og et MDG som er helt klare på at oljeproduksjonen skal avsluttes innen 2030 – absolutt har en påvirkning på utlendingers tillit til den norske fremtiden, sier Sissener til E24.

Les også: Brutal kronesmell for Odd (80): ‒ En tredjedel av pensjonen min er forsvunnet

Miljøpartiet De Grønne kvitterer med å takke Sissener:

– Hvis Sissener vil gi oss i MDG æren for at investorene endelig begynner å flytte penger fra fossilt til fornybar energi, så ser jeg det som et bevis på at vi virkelig gjør en forskjell til det beste for mennesker og miljø, sier nasjonal talsperson Arild Hermstad til E24.

Den norske kronen har gått på smell etter smell i det siste, og natt til tirsdag kostet én euro 10,25 norske kroner ifølge DNB Markets. Ekspertene sliter imidlertid med å få inne et entydig svar på hvorfor kronen er uvanlig svak akkurat nå - i en tid der oljeprisen har stabilisert seg på rundt 60 dollar fatet.

Les også fra Sissener: Fra slakk line til fritt fall

Les mer: Klimageriljaen mener vi kan tjene 263 milliarder kroner på salg av tang og tare

Les også: Jan Petter Sissener liker Trump, men hater Twitter-postene: - Fremstår som en pest og plage