Gå til sidens hovedinnhold

Sisseners hevntokt fortsetter

Kaupthing-sjef Jan Petter Sissener har igjen vendt seg mot sin gamle arbeidsgiver, meglerhuset Alfred Berg ABN Amro, i jakten på nye medarbeidere. Nå tar han sentralborddamen også.

Etter at Jan Petter Sissener røyk uklar med ABN Amro-ledelsen for noen år siden har den gamle Alfred Berg-toppen hanket inn den ene etter den andre Alfred Berg-ansatte.

10 analytikere og meglere
TV 2 Nettavisen kunne i fjor høst avsløre at Sissener hadde sikret seg aksjestrategen Kim Evjenth og meglersjef Mark Carey.

I tillegg røyk toppmegleren Lars Henrik Røren i tottene på ABN Amro og gikk i protest i fjor sommer. Totalt har nå 10 analytikere og meglere flyttet fra Alfred Berg og ABN Amro til Kaupthing.

Nå har altså Sissener sikret seg ytterligere syv medarbeidere, den gangen en sentralborddame, tre it-konsulenter og tre backoffice-medarbeidere, skriver Dagen Næringsliv.

Arne Vaagen
Alfred Berg var på 1990-tallet det desidert største meglerhuset i Norge og Norden. Toppmegleren Arne Vaagen ble hentet fra Finanshuset og drev frem meglerhuset. Med seg på laget fikk de corporate kongene Christen Heiberg og Henning Thørnfeldt. Sammen med Dag Arne Wivelstad på meglerbordet rant pengene inn i Alfred Berg-kassa.

Nedturen startet da disse nøkkelmedarbeiderne sluttet rundt 2000 etterfulgt av Ståle Bjørnstad, Thomas Breivik og Terje Mauer som alle gikk til DnB Nor.

Fra å ha toppet meglerstatistikken i alle år forsvant meglerhuset raskt nedover listen.

Arne Vaagen leder hedge fondet Futuris med mange milliarder kroner i forvaltningskapital, Dag Arne Wivelstad er den store stjernen på meglerbordet til Enskilda Securities og Christen Heiberg jobber i corporateavdelingen til ABG Sundal Collier. Alle har kjempesuksess.

Sissener på plass
En annen toppmegler ble hyret inn 2002. Jan Petter Sissener røk uklar med ledelsen i Orkla Enskilda Securities samme året. Han tok fatt på jobben og fikk med seg blant annet Peder Friis og Gaute Eie til Alfred Berg.

Alfred Berg skulle gjenerobre tronen. En del av planen var å hyre inn Ove Gusevik som administrerende direktør. Gusevik er en meget anerkjent person i meglermiljøet i Oslo. Som tidligere SV-mann og proklamert Ap-mann uten behov for store biler og dyr champagne og med en klientliste mange var missunelige på, skulle han være mannen som skulle hjelpe Sissener med å dra Alfred Berg de siste meteren på oppløpssiden. Men stor rundt meglerbonuser har skapt stor misnøye. Oslo-kontoret og ledelsen i London har ikke vært helt på bølgelengde.

Viktor Jakobsen på plass
Gusevik har hatt en nesten umulig oppgave som megler mellom ABN Amros ledelse i London og sine egne meglere og analytikere her hjemme. Relativt raskt etter Gusevik overtok røk Sissener uklar med London og sluttet i protest. Med fulgte stjernemegler Gaute Eie som nå er en av de nye meglerkongene og jobber i Carnegie.

Siden har en rekke nøkkelpersoner sluttet. Analytikerne Anne Gjøen og Tore Østby flyttet til Handelsbanken og analysesjef Morten Sundstø har startet for seg selv.

TV 2 Nettavisen brakte for noen uker siden nyheten om at Alfred Berg har hyret inn tidligere analysesjef Viktor Jakobsen i et forsøk på å bygge opp igjen meglerhusets norske analyseavdeling.

Kommentarer til denne saken