*Nettavisen* Økonomi.

Siv Jensen krystallklar: - Frp mener alvor om de kravene vi fremstiller

Siv Jensen sier partiet er klare på kravet om et mindre antall kvoteflyktninger.

Siv Jensen (Frp) sier partiet er klare på kravet om et mindre antall kvoteflyktninger. Foto: Terje Pedersen (NTB)

Frp-leder Siv Jensen er tydelig på at partiet vil motsette seg regjeringens forslag om å ta imot 3000 kvoteflyktninger.

08.10.20 10:43

– Det blir litt dyr symbolsk handling fra regjeringen sin side når vi kan hjelpe mange flere i nærområdene for de samme pengene, sier Jensen under et intervju i Politisk kvarter på NRK torsdag morgen.

Da forslaget til statsbudsjett ble lagt fram onsdag, ble det klart at regjeringspartiene ser for seg å ta imot 3.000 kvoteflyktninger også neste år. Samtidig opprettholdes målet om å bruke 1 prosent av brutto nasjonalinntekt (BNI) på bistand.

Jensen er tydelig på at Frp vil kreve kutt i antall kvoteflyktninger i årets budsjettforhandlinger.

Frp-lederen tar med seg flere kampsaker til forhandlingsbordet:

– Det er et av våre viktige krav, og jeg tror regjeringen bør ta innover seg at Frp mener alvor om de kravene vi fremsetter. Men så forhandler vi i et lukket rom, og så er det summen av de gjennomslag vi måtte få i de forhandlingene som kommer til å avgjøre om Frp blir enig med regjeringspartiene eller om vi ikke blir enig med dem.

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad sier han tror det vil bli noen tøffe runder med forhandlinger, og han forsikrer om at KrF kommer til å stå knallhardt på målet om kvoteflyktninger og bistand.

– Jeg håper disse forhandlingene både kommer til å dreie seg om den internasjonale solidariteten, men også hva vi kan gjøre for å sikre å få flere folk ut i jobb, sier han til kanalen.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.