*Nettavisen* Økonomi.

Sjefen for New York-børsen går av

Styreleder Richard Grasso ved New York-børsen går av etter avsløringer om hans astronomiske lønnsavtale.

20.09.03 00:27

Avgangen kom etter at et knippe styremedlemmer ba om et hastemøte for å vurdere Grassos stilling, ifølge Reuters. En kilde nær NYSE-styret sier at hastemøtet ble satt i scene av kontroller Carl H. McCall. Styret ved New York-børsen har 27 medlemmer.

Bakgrunnen for Grassos avgang er avsløringer om styreformannens lønnsavtale som de fleste fallskjermer og årslønner til å blekne.

140 millioner dollar
Først for tre uker siden ble det kjent at Grasso nyter godt av en lønnsavtale som gir ham 140 millioner US dollar (vel en milliard kroner) opptjent som pensjon over en 10-15-årsperiode.

NYSEs talsmann Ray Pellecchia har nektet å kommentere saken.

Onsdagens møte kom samme dag som en amerikanske presidentkandidat og direktøren for det største meglerhusene på New York-børsen krevde Grassos avgang. William Donaldson sa han ønsket mer informasjon for Grassos kompensasjon.

- Upassende
- Den enorme utbetalingen er upassende, uttalte Alan Hevesi, riksrevisor i staten New York tirsdag, og la til at den delikate saken ikke blir mindre komplisert ved at lønnsavtalen ikke ble offentlig før den ble tvunget fram i lyset.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.