*Nettavisen* Økonomi.

Sjekk boligprisen der du bor

Det er store ulikheter i boligprisene rundt om i landet. Her ser du hva boligene koster der du bor.

01.07.05 18:03

Ferske tall fra Norges Eiendomsmeglerforbund viser at boligprisen den siste måneden har steget med 0,4 prosent. Det er svært uvanlig at prisene går opp i juni, og ikke siden 1999 har noe tilsvarende skjedd.

Prisene i Tromsø har i løpet av det siste året hoppet mest til værs, med 15 prosent. Også boligene i bergensområdet og i Møre og Romsdal har steget kraftig, med mellom 13 og 14 prosent.

Dyrest i vest
I Larvik har prishoppet vært minst, med bare to prosent. Vestfold-byen Sandefjord ligger like bak, med samme prisvekst, men noe høyere gjennomsnittlig kvadratmeterpris.

Ikke overraskende ligger Frogner på Oslos vestkant fortsatt i pristoppen, med en kvadratmeterpris på 35.900 kroner. Det er 400 kroner mer enn i mai. Prisen i bydelen steg med 1,1 prosent fra mai til juni, og øker dermed mest her til lands.

St. Hanshaugen og Ullern er ikke langt etter, med kvadratmeterpris på henholdsvis 32.900 og 32.300 kroner. I disse bydelene har prisene økt med 0,6 og 0,5 prosent.

Nordre Aker har hatt et prishopp på linje med Frogner, men har en lavere kvadratmeterpris.

Lavest kvadratmeterpris
De billigste boligene får du kjøpt i Telemark, der den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen ligger på 10.300 kroner.

Hedmark utenom Hamar har en pris på 11.800 kroner, mens Trøndelag utenom Trondheim kan skilte med en kvadratmeterpris på 12.400 kroner.

Her er prisene:

Klikk på bildet for å forstørre.

Informasjonen er hentet fra Norges Eiendomsmeglerforbunds prisstatistikk for juni 2005. TV 2 Nettavisen tar forbehold om feil og mangler.

Prisene for bydelene i Oslo gjelder leiligheter, mens det i de øvrige områdene er oppgitt pris på alle boligtyper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.